jehněčí kýta i s kostí
kořenová zelenina pod svíčkovou
2 cibule
1 PL koření Fresh Gril a koření Řecké bylinky
2 dcl tmavého piva
máslo
sůl
1Kýtu lehce očistěte od zbytků blan případně loje. Celou kýtu nasolte, posypte kořením a dobře do ní vetřete.
2Cibuli nasekejte na hrubo a dejte ji společně se zeleninou do velkého plechu. Zalijte pivem, na zeleninu položte kýtu a přikryjte alobalem.
3Dejte do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečte asi dvě a půl hodiny. V polovině doby pečení kýtu opatrně otočte a občas přelévejte výpekem.
4Až je kýta měkká alobal sundejte a horkým vzduchem dopečte do zlatova a naporcujte.
5Výpek slejte, zjemněte máslem a nechte zredukovat (odpařit tekutinu).
6Podávejte s vařeným bramborem, maštěným máslem a sypaným pažitkou a pečenou zeleninou.
Jehněčí maso je velmi aromatické a právě kombinace koriandru, fenyklu, česneku a kopru, který je ve směsech Fresh Gril a Řecké bylinky dá masu ještě lepší chuť. Kořenová zelenina, cibule a černé pivo díky své sladkosti chuť masa ještě zvýrazní. Skvělý tip na velikonoční oběd.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.