Recepty

Pastel de nata

Pastel de nata

počet osob
18

čas přípravy
60 min. příprava
10 min. pečení

obtížnost
střední

druh jídla
Dezerty

Potřebujeme

500 g kvalitního listového těsta (nejlépe domácího)
25 g hladké mouky
160 g cukru krupice
320 ml mléka
3 žloutky
1 celé vejce
půl lžičky citronové kůry
skořice

Citronová kůra drcená nakoupíte zde
Skořice mletá nakoupíte zde

Postup přípravy

1Připravte si listové těsto, které rozválíte do tvaru obdélníku, měl by mít rozměry přibližně 40 x 25 cm. Tloušťka těsta by měla být přibližně 4 mm. Delší stranu obdélníku byste měli mít otočenou směrem k sobě. Stočte těsto do ruličky o délce cca 40 cm. Takto stočené těsto zabalte do fólie a vložte do lednice.

2Teď si nachystejte náplň. Připravte si mísu, do které prosejte mouku a cukr, abyste se vyhnuli vzniku hrudek. V druhé misce prošlehejte žloutky a vejce. Na plotně si připravte hrnec, ve kterém se bude ohřívat mléko a citronová kůra. Mléko by se mělo začít vařit. Poté přeceďte citronovou kůru od mléka, a polovinu mléka přilijte k mouce s cukrem. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Po rozpuštění cukru přilijte zbytek mléka a zamíchejte. Část této směsi přidejte k vajíčkům a promíchejte. Poté vaječnou směs za stálého míchání přelijte ke směsi mléka, cukru a mouky. Směs řádně promíchejte a nechte vychladnout.

3. Předehřejte si troubu na 250°C.

4Vyndejte těsto z lednice. Vykrájejte z něj přibližně 18 koleček. Vzniklá kolečka se vkládají do formy na muffiny a roztahujete těsto do tvaru muffinu. Plech vložte do lednice, aby těsto ztuhlo, přibližně na půl hodiny. Poté naplňte těsto žloutkovou náplní. Ne úplně k okraji, ale přibližně půl centimetru pod hranu.

5Pečte přibližně 10 minut. Poté vyndejte, nechejte vychladnout a podávejte posypané skořicí.

Dobrou chuť :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Citronová kůra drcená
Všechny recepty s kořením Skořice mletá

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie