Recepty

🇮🇹 Panzanella

 Panzanella

počet osob
2

čas přípravy
15 min. příprava
10 minut Pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Saláty

Potřebujeme

Na krutony:
1 velká francouzská bageta
3 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
pečící papír

Na salát:
500g rajčat
200g salátové okurky
1/2 červené cibule
1 velká hrst čerstvé bazalky
1 velká hrst čerstvé petrželky
1 mozzarella
3 lžíce rýžového, nebo jiného salátového octa
olivový olej
sůl, pepř

Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde

Postup přípravy

1Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečícím papírem. 

2Pečivo nakrájejte na kostky akorát na jedno sousto, v misce promíchejte s olivovým olejem, solí a pepřem a dejte péct na plechu asi na 10 - 15 minut dozlatova.

3Rajčata a okurku nakrájejte na stejně velké kousky jako krutonky, cibuli na tenká půlkolečka, bylinky natrhejte.

4Všechno dejte do mísy, zalijte octem, olejem, osolte, opepřete a pečlivě promíchjejte. Ochutnejte a v případě potřeby přidejte ještě ocet, sůl, nebo pepř. Na závěr přidejte natrhanou mozzarellu a podávejte.

Dobrou chuť


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Pepř barevný do mlýnků

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie