Panna cotta
1 l 33% smetany ke šlehání
6 PL krupicového cukru
1 VANILKOVÝ LUSK
10 plátků želatiny
Přeliv z pečených malin
250 g zmrzlých malin
4 PL krupicového cukru
Vanilkový lusk PREMIUM nakoupíte zde
Vanilkový lusk KLASIK nakoupíte zde
PŘELIV Z PEČENÝCH MALIN
1Troubu předehřejte na 200 °C.
2V míse smíchejte maliny s cukrem a nasypejte vše do malého pekáčku. Pečte v předehřáté troubě cca 25 minut.
3Po upečení vyndejte z trouby a dejte bokem vychladnout.
PANNA COTTA
1Hluboký talíř naplňte studenou vodou, dejte do ní plátky želatiny a nechte cca 10 minut nabobtnat.
2Do hrnce nalijte smetanu, přidejte cukr, zrníčka z 1 VANILKOVÉHO LUSKU a dejte na plotnu. Za stálého míchání nechte zařívat, dokud se cukr nerozpustí (nesmí se vařit). Poté přidejte připravenou želatinu a míchejte, dokud se i želatina nerozpustí.
3Hotovou směs nalijte do mističek a dejte do lednice vychladnout (ideálně přes noc).
4Jakmile je panna cotta hotová, ostrým nožem ji opatrně oddělte od krajů misky a na pár sekund ponořte misku s panna cottou do horké vody (aby byla cca 1/2 misky ponořená). Pak misku osušte, přiklopte na ni talíř a otočte. Panna cotta by měla z misky krásně "vypadnout".
5Dozdobte ji nachystaným malinovým přelivem a podávejte.
Nechte si chutnat! :)
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.