Recepty

🇮🇹 Panna cotta s přelivem z pečených malin

 Panna cotta s přelivem z pečených malin

počet osob
8

čas přípravy
15 min. příprava
25 min. pečení malin
6 hod. tuhnutí

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Dezerty

Potřebujeme

Panna cotta
1 l 33% smetany ke šlehání
6 PL krupicového cukru
1 VANILKOVÝ LUSK
10 plátků želatiny

Přeliv z pečených malin
250 g zmrzlých malin
4 PL krupicového cukru

Vanilkový lusk PREMIUM nakoupíte zde
Vanilkový lusk KLASIK nakoupíte zde

Postup přípravy

PŘELIV Z PEČENÝCH MALIN

1Troubu předehřejte na 200 °C.

2V míse smíchejte maliny s cukrem a nasypejte vše do malého pekáčku. Pečte v předehřáté troubě cca 25 minut.

3Po upečení vyndejte z trouby a dejte bokem vychladnout.

PANNA COTTA

1Hluboký talíř naplňte studenou vodou, dejte do ní plátky želatiny a nechte cca 10 minut nabobtnat.

2Do hrnce nalijte smetanu, přidejte cukr, zrníčka z 1 VANILKOVÉHO LUSKU a dejte na plotnu. Za stálého míchání nechte zařívat, dokud se cukr nerozpustí (nesmí se vařit). Poté přidejte připravenou želatinu a míchejte, dokud se i želatina nerozpustí.

3Hotovou směs nalijte do mističek a dejte do lednice vychladnout (ideálně přes noc).

4Jakmile je panna cotta hotová, ostrým nožem ji opatrně oddělte od krajů misky a na pár sekund ponořte misku s panna cottou do horké vody (aby byla cca 1/2 misky ponořená). Pak misku osušte, přiklopte na ni talíř a otočte. Panna cotta by měla z misky krásně "vypadnout".

5Dozdobte ji nachystaným malinovým přelivem a podávejte.

Nechte si chutnat! :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Vanilkový lusk PREMIUM
Všechny recepty s kořením Vanilkový lusk KLASIK

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie