1 menší vepřová panenka
Dijónská hořčice
1 malá smetana ke šlehání
Koření Garlic Pepper
Koření Maroko
Sůl
Olej
Alobal
4 větší brambory
Koření Řecké bylinky
Maroko nakoupíte zde
Garlic Pepper nakoupíte zde
Řecké bylinky nakoupíte zde
1Panenku orestujte ze všech stran na rozpálené pánvi s trochou oleje, aby se zatáhlo.
2Maso vyndejte z pánve, namažte po celé jeho délce hořčicí a posypte kořením Garlic Pepper. Zabalte důkladně do alobalu.
3Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů zhruba 40 minut. Panenka musí být mezi šťavnatá.
4Brambory očištěte, neloupejte, nakrájejte na měsíčky. Smíchejte s olejem, Řeckými bylinkami a solí.
5Přidejte do trouby na další plech a pečte zhruba 30 minut.
6Na pánev s výpekem z masa přidejte 3 lžíce dijónské hořčice, promíchejte a nalejte smetanu. Míchejte na mírném plameni, dokud nevznikne propojená směs. Přidejte koření Maroko a nechte redukovat zhruba 10 minut, dokud nevznikne krémová omáčka.
7Upečenou panenku nafilírujte - nakrájejte na silnější plátky.
Podávejte společně s omáčkou a do zlatova pečenými bramborami.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.