Recepty

Vepřová panenka s hořčičnou omáčkou

Vepřová panenka s hořčičnou omáčkou

počet osob
2

čas přípravy
20 min. příprava
min pečení 40

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Vepřové

Potřebujeme

1 menší vepřová panenka
Dijónská hořčice
1 malá smetana ke šlehání
Koření Garlic Pepper
Koření Maroko
Sůl
Olej
Alobal

4 větší brambory
Koření Řecké bylinky

Maroko nakoupíte zde
Garlic Pepper nakoupíte zde
Řecké bylinky nakoupíte zde

Postup přípravy

1Panenku orestujte ze všech stran na rozpálené pánvi s trochou oleje, aby se zatáhlo. 

2Maso vyndejte z pánve, namažte po celé jeho délce hořčicí a posypte kořením Garlic Pepper. Zabalte důkladně do alobalu. 

3Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů zhruba 40 minut. Panenka musí být mezi šťavnatá. 

4Brambory očištěte, neloupejte, nakrájejte na měsíčky. Smíchejte s olejem, Řeckými bylinkami a solí. 

5Přidejte do trouby na další plech a pečte zhruba 30 minut. 

6Na pánev s výpekem z masa přidejte 3 lžíce dijónské hořčice, promíchejte a nalejte smetanu. Míchejte na mírném plameni, dokud nevznikne propojená směs. Přidejte koření Maroko a nechte redukovat zhruba 10 minut, dokud nevznikne krémová omáčka. 

7Upečenou panenku nafilírujte - nakrájejte na silnější plátky. 

Podávejte společně s omáčkou a do zlatova pečenými bramborami. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Maroko
Všechny recepty s kořením Garlic Pepper
Všechny recepty s kořením Řecké bylinky

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie