Recepty

🇫🇷 Palmiers

 Palmiers

počet osob
4

čas přípravy
30 min. příprava
25 min. pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Dezerty

Potřebujeme

400 g listového těsta
100 g třtinového cukru
mletá skořice

Skořice mletá nakoupíte zde

Postup přípravy

1Nejprve si rozválejte těsto na velký obdélník, ale namísto mouky, použijte část cukru na podsypání. Obdélník udělejte velký přibližně jako plech na pečení. Cílem je, dostat všechen cukr do těsta a mezi vrstvy, tedy klidně přidejte více cukru, pokud se těsto lepí a už pojalo všechno, co bylo na vále.

2Teď těsto přeložte na třetiny jako dopis, aby vznikl menší arch. Přidejte zbylý cukr a tento obdélník otočte na šířku. Opět ho rozválejte na obdélník přibližných rozměrů 35 x 40 cm. V tomto momentě už by na vále neměl být skoro žádný volný cukr.

3Teď je ten správný moment přidat i nějaké to koření navíc, pokud máte chuť. Plát těsta jednoduše pocukrujte třeba skořicí. Nemusíte ale, protože základní Palmiers jsou jen s cukrem. Nicméně s kořením chutnají lépe!

4A teď finální skládání. Vzniklý obdélník, který máte před sebou rozložený širší stranou k vám přeložte z obou vnějších stran 2x tak, aby vám ve středu stále vznikla volný prostor alespoň na 2 prsty široký. Tato spára umožní poslední přeložení obou bočních skladů na sebe. Vznikl vám tedy proužek dlouhý, jako kratší strana původního obdélníku, ale úzký jen přibližně 8 cm.

5Pokud chcete mít Palmierky tip ťop, měli byste těsto teď dát do mrazáku do druhého dne odpočinout. Cukr se rozpustí a vytvoří pak při pečení nádherné karamelové vrstvy. Ale není problém péct rovnou, a tak máte zelenou pustit se do pečení hned.

6Předehřejte troubu na 160 °C funkce horký vzduch. Vyložte si alespoň 2 plechy pečícím papírem a můžete začít krájet těsto. Pokud bylo zmražené, nechte krátce povolit. Každý proužek krájejte maximálně 5 mm silný. Z tohoto množství těsta vám vznikne kolem 30 kusů.

7Plátky rozložte na plech s přiměřenými rozestupy, lehce je rozevřete a plech dejte do trouby. Po přibližně 12 minutách pečení, když už jsou hezky zlaté, je můžete otočit. Dopékejte pak ještě dalších 12 - 15 minut, dokud nebudou zlato-hnědé. Vyndejte plech z trouby, přesuňte lístečky na mřížku, aby vychladly a dokonale proschly, budou pak krásně křupavé a křehké.

Dobrou chuť :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Skořice mletá

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie