Recepty

Palačinky s jablky v karamelu

Palačinky s jablky v karamelu

počet osob
4

čas přípravy
50 min. příprava

obtížnost
střední

druh jídla
Dezerty

Potřebujeme

0,5 l polotučného mléka
1 vejce
200 g hladké mouky
1 PL cukru krupice
1/2 ČL soli

4 jablka
2 ČL Kardamomu mletého
100 g cukru třtinového

Na karamel:
150 g cukru třtinového a 150 g smetany na šlehání

Vanilková zmrzlina

Kardamom mletý nakoupíte zde

Postup přípravy

1. Do větší mísy nalijte mléko, rozklepněte do něj vejce a metličkou rozmíchejte. Přidejte cukr a sůl a promíchejte. Nakonec nasypejte mouku a pořádně rozmíchejte. Těsto nechte odležet alespoň 30 minut. 

2Jablka nakrájejte na kostičky. Na větší pánvi rozehřejte máslo a nasypejte jablka. Posypejte cukrem a kardamomem. Směs míchejte a nechte karamelizovat. 

3Připravte si karamel: Nejprve si ohřejte smetanu. Rozehřejte pánev a nasypejte na ní rovnoměrně cukr. Když začne na okrajích hnědnout, začněte rychle míchat a napřestávejte, dokud cukr úplně nezkaramelizuje. Když vám vznikne karamel, nalijte do něj velmi opatrně ohřátou smetanu. Rychle míchejte, dokud se směs nespojí Odstavte z plotny a vymíchejte do hladka.

4. Rozpalte pánev, na které budete palačinky smažit. Před každou palačinkou nalijte na horkou pánev pár kapek oleje a rozlijte ho po dně pánve. Pak naberte těsto do naběračky, nalévejte do středu pánve a postupně těsto rozlijte po celé pánvi, až po okraje. Nechte smažit zhruba půl minuty do zlatova a palačinku otočte. Můžete ji otočit vyhozením do vzduchu nebo si pomoci stěrkou a palačinku obrátit. Smažte z druhé strany zhruba půl minuty do zlatova. 

5Palačinku naservírujte na talíř, na ni dejte jablečnou směs, polijte karamelem a podávejte se zmrzlinou. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Kardamom mletý

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie