3 lžíce rostlinného oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička tymiánu
1 brokolice i s košťálem
1 cuketa
3 lžíce kaparů i s nálevem
120 ml bílého vína
190 g mraženého hrášku
100 g špenátu
400 g kokosového mléka
250 ml zeleninového vývaru
sůl, pepř
kůra a šťáva z 1/2 citronu
rýže
Citronová kůra mletá nakoupíte zde
Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
1Olej rozehřejte na střední plamen ve velkém hrnci.
2Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte nadrobno, vsypte do hrnce a smažte, než bude cibule měkká.
3Brokolici rozdělte na malé růžičky, košťál očistěte a nakrájejte na plátky a cuketu rozkrájejte na půlměsíčky. Zeleninu přidejte spolu s kapary a trochou nálevu do hrnce a restujte dalších 5 minut, pak přilijte víno.
4Jakmile se alkohol odpaří, přidejte hrášek, špenát, kokosové mléko, vývar, osolte a opepřete. Uveďte k varu, stáhněte výkon plotny a zlehka vařte, až zelenina změkne a omáčka zhoustne. Čas od času ji promíchejte. Odstavte ze sporáku a vmíchejte citronovou kůru a šťávu.
Servírujte s vařenou rýží.
Dobrou chuť :)
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.