Recepty

Padesát odstínů zelené

Padesát odstínů zelené

počet osob
4

čas přípravy
30 min. příprava

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Vegan

Potřebujeme

3 lžíce rostlinného oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička tymiánu
1 brokolice i s košťálem
1 cuketa
3 lžíce kaparů i s nálevem
120 ml bílého vína
190 g mraženého hrášku
100 g špenátu
400 g kokosového mléka
250 ml zeleninového vývaru
sůl, pepř
kůra a šťáva z 1/2 citronu

rýže

Citronová kůra mletá nakoupíte zde
Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde

Postup přípravy

1Olej rozehřejte na střední plamen ve velkém hrnci.

2Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte nadrobno, vsypte do hrnce a smažte, než bude cibule měkká.

3Brokolici rozdělte na malé růžičky, košťál očistěte a nakrájejte na plátky a cuketu rozkrájejte na půlměsíčky. Zeleninu přidejte spolu s kapary a trochou nálevu do hrnce a restujte dalších 5 minut, pak přilijte víno.

4Jakmile se alkohol odpaří, přidejte hrášek, špenát, kokosové mléko, vývar, osolte a opepřete. Uveďte k varu, stáhněte výkon plotny a zlehka vařte, až zelenina změkne a omáčka zhoustne. Čas od času ji promíchejte. Odstavte ze sporáku a vmíchejte citronovou kůru a šťávu.

Servírujte s vařenou rýží.

Dobrou chuť :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Citronová kůra mletá
Všechny recepty s kořením Pepř barevný do mlýnků

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie