Recepty

Ovarové koleno

Ovarové koleno

počet osob
2

čas přípravy
5 min. příprava
5 hodin pomalé tažení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Slovenská kuchyně

Potřebujeme

1 zadní vepřové koleno
5 BOBKOVÝCH LISTŮ
5 kuliček NOVÉHO KOŘENÍ
5 kuliček JALOVCE
5 kuliček ČERNÉHO PEPŘE
2 ČL CIBULE GRANULOVANÁ
2 ČL ČESNEK GRANULOVANÝ
SŮL
K podávání křen,cibule a hořčice

Bobkový list celý nakoupíte zde
Cibule granulovaná nakoupíte zde
Česnek granulovaný nakoupíte zde
Nové koření celé nakoupíte zde
Pepř černý celý nakoupíte zde
Jalovec celý nakoupíte zde

Postup přípravy

1Maso dejte do hrnce a zalijte vodou.Vařte dokud nevyběhne pěna,vodu pak vylijte a dejte novou.

2Zalejte znova vodou,přidejte sůl a všechno koření.Vařte pomalým varem dokud není ovarové koleno měkké.

3Podávejte s čerstvým kváskovým chlebem,křenem,hořčicí a cibulí.

Úprava vařením se považuje jako jedna z nejzdravější i když se zdá že zrovna ovarové koleno do této kategorie nepatří.Ale tolik kolagenu na klouby jako je v jednom ovarovém kolenu určité v lahvičce z lékarny za hodně peněz určitě nenajdete.Vývar si určitě odložte a použijte ho jako skvělý základ třeba na dobrou zelňačku.

Dobrou chuť Davídek


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Bobkový list celý
Všechny recepty s kořením Cibule granulovaná
Všechny recepty s kořením Česnek granulovaný
Všechny recepty s kořením Nové koření celé
Všechny recepty s kořením Pepř černý celý
Všechny recepty s kořením Jalovec celý

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie