Na roládu
5 bílků
1 hrnek cukru krystal
5 lžic solamylu
1 hrnek mletých vlašských ořechů
špetku soli
Na krém
1 mascarpone
1 šlehačka
1 vanilkový cukr
1 stužovač
mražené maliny nebo jiné ovoce
1Ušlehejte bílky se špetkou solí do sněhu. Postupně zašlehejte cukr.
2Smíchejte ořechy se solamylem a poté postupně zamichejte do sněhu. Směs ořechů a solamylu nezašlehávejte, jen pomalu zamíchejte.
3Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Pečte ve vyhřáté troubě na 180°C ,dokud těsto nezrůžoví.
4Následně vytáhněte plech z trouby a stáhněte těsto na papíru z plechu.
5Následně po cca 5 minutách smotejte i s papírem po delší straně do rolády. Těsto smotejte dokud je ještě vlažné, aby vám nepopraskalo. Doporučujeme dát roládu mezi dva balíky mouky, aby se nám nerozmotávala.
7Než vám roláda vychladne, ušlehejte mascarpone s vanilkovým cukrem. Zároveň ušlehejte šlehačku společně se stužovačem. Následně oboje smíchejte do jednoho krému.
8Po vychladnutí rozbalte roládu a potřete krémem. Nechte si trochu krému na potření venkovní strany rolády.
9Na střed těsta vložte mražené maliny nebo jahody. Poté roládu smotejte a potřete venkovní stranu krémem.
10Hotovou roládu můžete obalit v mletých ořeších nebo polít čokoládou.
11Před podáváním roládu dobře vychlaďte.
Přejeme dobrou chuť.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.