Recepty

Obložený chléb s opékanými žampiony

Obložený chléb s opékanými žampiony

počet osob
2

čas přípravy
15 min. příprava

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Houbová jídla

Potřebujeme

3 - 4 plátky dobrého chleba
Lučinu, nebo žervé podle chuti
300g žampionů
2 lžíce másla
1 lžíce oleje
1 střední šalotka
1 lžička drceného kmínu
1 lžička tymiánu
citronová šťáva podle chuti
trocha petrželky na posypání
1 stroužek česneku
sůl, pepř

Tymián nakoupíte zde
Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde

Postup přípravy

1Žampiony podle potřeby očištěte a nakrájejte na asi 3 cm velké kousky. Šalotku nakrájejte na tenká půlkolečka.

2Na pánvi rozehřejte máslo a olej, přidejte nakrájenou šalotku a opékejte dosklovata. Poté přihoďte žampiony, zakápěnte citronem, přidejte koření a opékejte zhruba 5 - 7 minut dozlatova. Minutu před koncem prolisujte do pánve česnek a pořádně promíchejte. Na závěr podle chuti osolte, opepřete a případně ještě dochuťte citronem.

Servírujte na čerstvém chlebu podmazané lučinou, nebo žervé a posypané petrželkou.

Dobrou chuť :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Tymián
Všechny recepty s kořením Pepř barevný do mlýnků

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie