3 - 4 plátky dobrého chleba
Lučinu, nebo žervé podle chuti
300g žampionů
2 lžíce másla
1 lžíce oleje
1 střední šalotka
1 lžička drceného kmínu
1 lžička tymiánu
citronová šťáva podle chuti
trocha petrželky na posypání
1 stroužek česneku
sůl, pepř
1Žampiony podle potřeby očištěte a nakrájejte na asi 3 cm velké kousky. Šalotku nakrájejte na tenká půlkolečka.
2Na pánvi rozehřejte máslo a olej, přidejte nakrájenou šalotku a opékejte dosklovata. Poté přihoďte žampiony, zakápěnte citronem, přidejte koření a opékejte zhruba 5 - 7 minut dozlatova. Minutu před koncem prolisujte do pánve česnek a pořádně promíchejte. Na závěr podle chuti osolte, opepřete a případně ještě dochuťte citronem.
Servírujte na čerstvém chlebu podmazané lučinou, nebo žervé a posypané petrželkou.
Dobrou chuť :)
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.