Recepty

Obalované karbanátky ze sojového masa ve stylu holandských řízků

Sojový granulát je trvanlivá ingredience, která se jednou za čas může hodit. Ve svých oblíbených receptech jím jednoduše nahraďte mleté maso. Snadno z něj vyrobíte vege boloňskou omáčku na špagety, vege burgery, chilli sin carne či vege plněné papriky. Když ho poctivě ochutíte a vyrobíte z něj tyto karbanátky, nadchnete jimi i skalní masožrouty.
Obalované karbanátky ze sojového masa ve stylu holandských řízků

čas přípravy
30 min. příprava
10 smažení

obtížnost
střední

druh jídla
Bez masa

Potřebujeme

200 g sojového granulátu
900 ml zeleninového vývaru
4 lžíce kvalitní sojové omáčky
100 g nastrouhaného tvrdého sýra
2 vejce
4 lžíce oleje
2 ČL koření NEMASO
Kukuřičná strouhanka na doladění konzistence podle potřeby
Sůl dle chuti
Na trojobal vejce, hladkou mouku, strouhanku
Olej na smažení

Nemaso nakoupíte zde

Postup přípravy

1Sojový granulát v hrnci zalijte vývarem, ochuťte sojovkou a vařte asi 15 minut. Nechte trochu vychladnout a důkladně z něj vymačkejte tekutinu, aby byl schopný nasát další chutě. 

2Promíchejte s olejem, přidejte koření a osolte dle chuti. Přidejte vejce, nastrouhaný sýr a hmotu nechte vychladit a odelžet v lednici. 

3Tvořte menší karbanátky. A obalte v trojobalu jako řízky. 

4Smažte z obou stran do zlatova na oleji nebo přepuštěném másle Ghí. Podávejte se šťouchanými petrželovými bramborami. 

TIP
Jak se vyhnout smažení na pánvi? Pokud vlastníte horkovzdušnou fritézu, můžete karbanátky osmažit v ní. Stačí je po obalení postříkat olejem a horkým vzduchem usmažit do zlatova. Další možností je upéct karbanátky v troubě na nepřilnavém plechu potřeným olejem. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Nemaso

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie