Recepty

Netradiční kachna na fenyklu se zelím z červené řepy a domácím kmínovým knedlíkem

Netradiční kachna na fenyklu se zelím z červené řepy a domácím kmínovým knedlíkem

počet osob
4

čas přípravy
240 min. příprava
240 min. pečení kachny
60 min. příprava zelí a

obtížnost
střední

druh jídla
Česko

Potřebujeme

1 celá kachna nebo 4 kachní stehna
1 cibule
1 bulva čerstvého fenyklu
1 PL DRCENÉHO nebo CELÉHO FENYKLU
sůl

Zelí z červené řepy:
1 pomeranč
1 kg červené řepy
4 vrchovaté PL cibule s výpekem z pečené kachny
1 dcl suchého červeného vína
2 PL švestkových povidel
1 oloupané a najemno nastrouhané jablko
1 ČL MLETÉHO nebo CELÉHO FENYKLU

Domácí kmínový knedlík:
10 starších rohlíků
2 žloutky
sníh ze 2 bílků
hrnek mléka
4 vrchovaté PL cibule s výpekem z pečené kachny
2 dcl hrubé mouky
1 PL DRCENÉHO nebo CELÉHO KMÍNU
sůl

Fenykl mletý nakoupíte zde
Fenykl celý nakoupíte zde
Kmín český drcený nakoupíte zde
Kmín český mletý nakoupíte zde

Postup přípravy

1Na kachnu vytřete hrst soli a celou ji posypejte FENYKLEM. Cibuli  i čerstvý fenykl nasekejte nahrubo a dejte do pekáče. Na to položte kachnu, podlijte naběračkou vody, přiklopte víkem a dejte do vyhřáté trouby na 140 °C. Pečte do měkka (cca 4 hodiny). Potom víko odklopte a dopečte do zlatova v troubě s programem "horký vzduch s ventilátorem".

Zelí z červené řepy

1Řepu očistěte a v celku nebo nakrájenou na větší kusy ji uvařte do poloměkka. Pak ji prudce ochlaďte v ledové vodě a nastrouhejte na hrubém struhadle.

2Ve vyšším hrnci nechte zredukovat červené víno se sušenýn FENYKLEM. Smíchejte oloupané a najemno nastrouhané jablko s povidly, přidejte polovinu cibule s čerstvým fenyklem  a výpekem z pečené kachny, dobře promíchejte a vše zapracujte do připravené vinné redukce. Toto bude fungovat jako zahušťovadlo.

3Nyní vmíchejte nastrouhanou červenou řepu, šťávu z pomeranče dle chuti a ještě pár minut povařte. Nechte 10 minut odpočinout. V případě potřeby můžete ještě dosladit povidly nebo okyselit červeným vínem.

Domácí kmínový knedlík

Recept na knedlík najdeze ZDE!

Kachnu naporcujte a podávejte s kmínovým knedlíkem, zelím z červené řepy a dobrým růžovým vínem.

Jeden z mých nejlepších vlastních receptů. Vyzkoušejte a i u vás bude ve složce "OBLÍBENÉ"

Skvělá česká klasika v mé netradiční úpravě. Je to jedno z nejoblíbenějších jídel v mých živých kurzech "Česká tradiční kuchyně NETRADIČNĚ".

Dobrou chuť přeje Davídek


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Fenykl mletý
Všechny recepty s kořením Fenykl celý
Všechny recepty s kořením Kmín český drcený
Všechny recepty s kořením Kmín český mletý

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie