Sušenkový korpus:
200 g máslových sušenek
65 g másla
Krém:
250 g mascarpone
zrníčka z 1 vanilkového lusku
30-50 ml medu (podle chuti)
100 ml smetany ke šlehání
150 g jahod
2 a 1/2 plátku želatiny
jahody na ozdobu
Vanilkový lusk PREMIUM nakoupíte zde
Vanilkový lusk KLASIK nakoupíte zde
1Dno i boky dortové formy o průměru 18 cm vyložte pečicím papírem.
2. V mixéru najemno rozemelte sušenky. Máslo rozpusťte a nechejte zchladnout.
3. Poté promíchejte máslo se sušenkami. Vznikne vám hmota připomínající mokrý písek. Směs napěchujte na dno formy a na její boky do výšky asi 3 cm. Nechejte půl hodiny ztuhnout v lednici.
4. Mezitím si připravte náplň. Mascarpone šlehejte s vanilkou a medem dohladka, pak přilijte smetanu a šlehejte další minutu, dokud krém lehce nezhoustne a vše se nespojí.
5. Jahody rozmixujte na pyré a přelijte do malého hrnce. Zahřejte ho asi na 60-80°C (nemusí vařit). Poté plotýnku vypněte.
6. Do misky se studenou vodou namočte želatinu a nechejte 5-10 minut nabobtnat. Plátky želatiny pak přesuňte do hrnce s jahodami a rozmíchejte.
7. Jahodové pyré přilijte do mascarpone základu, pořádně promíchejte, nalijte na korpus a povrch uhlaďte. Dejte do lednice alespoň na 5, ideálně na 8 hodin (přes noc).
8Před podáváním opatrně odstraňte formu, koláč dozdobte ovocem a můžete servírovat.
Dobrou chuť a krásný začátek léta!
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.