Recepty

Nepečený jahodový koláč k letnímu slunovratu

Nepečený jahodový koláč k letnímu slunovratu

počet osob
8

čas přípravy
30 min. příprava
6 hodin Odležení v ledn

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Dezerty

Potřebujeme

Sušenkový korpus:
200 g máslových sušenek
65 g másla

Krém:
250 g mascarpone
zrníčka z 1 vanilkového lusku
30-50 ml medu (podle chuti)
100 ml smetany ke šlehání
150 g jahod
2 a 1/2 plátku želatiny
jahody na ozdobu

Vanilkový lusk PREMIUM nakoupíte zde
Vanilkový lusk KLASIK nakoupíte zde

Postup přípravy

1Dno i boky dortové formy o průměru 18 cm vyložte pečicím papírem.

2. V mixéru najemno rozemelte sušenky. Máslo rozpusťte a nechejte zchladnout. 

3. Poté promíchejte máslo se sušenkami. Vznikne vám hmota připomínající mokrý písek. Směs napěchujte na dno formy a na její boky do výšky asi 3 cm. Nechejte půl hodiny ztuhnout v lednici.

4. Mezitím si připravte náplň. Mascarpone šlehejte s vanilkou a medem dohladka, pak přilijte smetanu a šlehejte další minutu, dokud krém lehce nezhoustne a vše se nespojí.

5. Jahody rozmixujte na pyré a přelijte do malého hrnce. Zahřejte ho asi na 60-80°C (nemusí vařit). Poté plotýnku vypněte.

6. Do misky se studenou vodou namočte želatinu a nechejte 5-10 minut nabobtnat. Plátky želatiny pak přesuňte do hrnce s jahodami a rozmíchejte.

7. Jahodové pyré přilijte do mascarpone základu, pořádně promíchejte, nalijte na korpus a povrch uhlaďte. Dejte do lednice alespoň na 5, ideálně na 8 hodin (přes noc). 

8Před podáváním opatrně odstraňte formu, koláč dozdobte ovocem a můžete servírovat.

Dobrou chuť a krásný začátek léta!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Vanilkový lusk PREMIUM
Všechny recepty s kořením Vanilkový lusk KLASIK

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie