150 g másla
2 bagety
3 stroužky česneku
bylinky dle chuti (Italské, rozmarýn, tymián, bazalka, ap.)
6 vajíček
lžička kořenící směsi Řecký gyros
8 cherry rajčat
3 plátky šunky
2 lžíce parmazánu
hrst ledového salátu
tuhý zdobný balsamicový ocet
sůl, pepř
dresing dle chuti
Řecký gyros nakoupíte zde
Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
Italské bylinky nakoupíte zde
Bazalka nakoupíte zde
Tymián nakoupíte zde
Rozmarýn drcený nakoupíte zde
1Před tvrobou vajíček samotných si dejte zapéct bagety - nařežte je zešikma tak, aby v bagetách vznikly zářezy, ale nebyla rozřezána na kolečka úplně. V misce rozehřejte 100g másla, do kterého rozmačkejte česnek a přidejte libovolné bylinky. Vznikne vám tak po zamíchání bylinkové máslo. To namažte do zářezů baget a dejte zapéct do trouby na 180°C asi na 10 minut, než bageta zezlátne a zkřupatí.
2Mezi tím, kdy se vám pečou bagety, si v misce rozšlehejte vajíčka, do kterých přiedejte lžičku Gyrosu, pepř a sůl. Nakrájejte si šunku na nudlčiky a rajčátka na čtvrtiny. Na rozpálené pánvi rozehřejte 3/4 zbylého másla, na kterém osmažte šunku a rajčátka dokřupava.
3Stáhněte plamen plotny, aby se vajíčka nadělaly na prudkém plameni. Přihoďte na pánev zbytek másla a jakmile se rozpustí, zalijte pánev vajíčky. Nemíchejte zprudka, ale snažte se dělat pomalé pohyby od kraje pánve směrem do středu, aby se vytvářely vláčné obláčky vajec. Pánev stáhněte z plotny dřív, než budou vajíčka kompletně hotová a nasypte do nic parmazán. Vajíčka jsou citlivé na teplo a dodělají se na pánvi mimo plamen při vmíchávání parmazánu.
4Bagety vendejte z trouby a v nakrojených místech je dokrojte na jednotlivé kousky. K vajíčkům a bagetkám podávejte ledový salát, který můžete pokapat balsamicem, případně ještě opepřit a osolit, a dresing podle svého výběru (my doporučujeme mírně uzené chutě).
Pěkné ráno a dobrou chuť :)
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.