Recepty

Naše dršťková polévka

Naše dršťková polévka

počet osob
4

čas přípravy
5 min. příprava
25 minut vaření

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Klasická kuchyně

Potřebujeme

1 balení předvařených mražených drštěk
2 cibule
2 PL sádla
2 PL koření Spišská směs Valach
1ČL Garlic Pepper
2 ČL Staročech
hladká mouka (případně pro bezlepkovou verzi tapiokový škrob)
sůl

Garlic Pepper nakoupíte zde
Staročech nakoupíte zde
Valach nakoupíte zde

Postup přípravy

1Dršťky propláchněte, přilijte 1,5 litru vody, 1 čl koření STAROČECH, sůl  a dejte vařit cca na půl hodiny.

2.  Mezitím si nakrájejte na drobno cibuli.

3V pánvi rozzspusťte sádlo a orestujte na něm dozlatova cibuli.

4Vytvořte jíšku tím, že do pánve přisipete mouku spolu s kořením Valach a vše zamícháte. Jakmile se vám vytvéří pasta zalijte směs hrnkem vody a nechte chviĺi provářet.

5Zkontrolujte dršťky, pokud jsou měkké tak je zceďte a vývar vmichejte do připravené jíšky.

6Přidejte zbytek koření STAROČECH a GARLIC PEPPER.

7Vařte společné ješté asi 10 minut a pak do polévky vmíćhejte uvařené dršťky a dosolte podle chuti.

8Polévku vypněte a nechte ji ješté 10 minut odpočinout.

9Podávejte s jemné nakrájenou cibulí a čerstvým chlebem.

Receptu na dršťkovou polévku je spoustu.Tento "náš" se vyznačuje svou jednoduchostí,rychlostí,chuťí a hlavně vaříte bez nepřijemných pachu.Skutečně domácí klasika ,kterou buď neskutečné milujete nebo k smrti nenávídíte.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Garlic Pepper
Všechny recepty s kořením Staročech
Všechny recepty s kořením Valach

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie