1 balení předvařených mražených drštěk
2 cibule
2 PL sádla
2 PL koření Spišská směs Valach
1ČL Garlic Pepper
2 ČL Staročech
hladká mouka (případně pro bezlepkovou verzi tapiokový škrob)
sůl
Garlic Pepper nakoupíte zde
Staročech nakoupíte zde
Valach nakoupíte zde
1Dršťky propláchněte, přilijte 1,5 litru vody, 1 čl koření STAROČECH, sůl a dejte vařit cca na půl hodiny.
2. Mezitím si nakrájejte na drobno cibuli.
3V pánvi rozzspusťte sádlo a orestujte na něm dozlatova cibuli.
4Vytvořte jíšku tím, že do pánve přisipete mouku spolu s kořením Valach a vše zamícháte. Jakmile se vám vytvéří pasta zalijte směs hrnkem vody a nechte chviĺi provářet.
5Zkontrolujte dršťky, pokud jsou měkké tak je zceďte a vývar vmichejte do připravené jíšky.
6Přidejte zbytek koření STAROČECH a GARLIC PEPPER.
7Vařte společné ješté asi 10 minut a pak do polévky vmíćhejte uvařené dršťky a dosolte podle chuti.
8Polévku vypněte a nechte ji ješté 10 minut odpočinout.
9Podávejte s jemné nakrájenou cibulí a čerstvým chlebem.
Receptu na dršťkovou polévku je spoustu.Tento "náš" se vyznačuje svou jednoduchostí,rychlostí,chuťí a hlavně vaříte bez nepřijemných pachu.Skutečně domácí klasika ,kterou buď neskutečné milujete nebo k smrti nenávídíte.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.