3 - 4 kvalitní hermelíny
6 bobkových listů
4 stroužky česneku, nebo lžíci granulovaného česneku
2 lžičky celého černého pepře
1/2 cibule
lžíce mleté lahůdkové papriky
(případně trochu chilli cayenského)
hrst jemně nasekaných mandlí
sklenice
slunečnicový olej
Paprika slovenská lahůdková nakoupíte zde
Chilli cayenské nakoupíte zde
Pepř černý celý nakoupíte zde
Bobkový list celý nakoupíte zde
Česnek granulovaný nakoupíte zde
1Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká půlkolečka. Česnek olupejte a nakrájejte na tenoučké plátky.
2Hermelíny podélně rozřízněte a každou polovinu z vnitřní strany vydlabejte. Dávejte pozor, a't neproříznete pevnou plíseň okolo.
3Vnitřek hermelínů dejte do misky a zasypejte paprikou (a chilli) a mandlemi. Velmi pečlivě rozmíchejte v hladkou směs. Tu pak opět lžící vpasujte zpět do plísňových "mističek".
4Mezi jednotlivé poloviny pak vložte plátky česneku (nebo posypejte trochou toho granulovaného), pár kuliček pepře a trochu cibule. Přiklopte druhou polovinou herelínu.
3Sklenici pořádně vymyjte přípravkem na nádobí a horkou vodou. Poté do ní můžete začít skládat hermelíny. Na dno naskládejte trochu cibule, poté položte hermelín, opět trochu cibule a opět hermelín. Buďto v průběhu celého skládání, nebo nakonec (záleží na velikosti sklenice) obložte hermelíny po stranách bobkovými listy. Nakonec celou sklenici zalijte olejem až bude vše ponořeno (nic nesmí trčet nad hladinu, mohlo by to splesnivět). Sklenici pečlivě uzavřete a dejte na chladné místo, kde nechte hermelíny odležet asi týden a půl.
Podávejte s dobrým kváskovým chlebem, cibulí ze sklenice a zalité trochou oleje z hermelínů. Dobrou chuť! :)
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.