Hříbky - libovolné množství
3 cibule
1 čajová lžička Pepře černého
3 kuličky Nového koření
2 Bobkové listy
1 čajová lžička Koriandru celého
1 lžička hořčičných semínek
2 polévkové lžíce soli
1 polévková lžíce cukru
4 dcl octa
Pepř černý celý nakoupíte zde
Bobkový list celý nakoupíte zde
Nové koření celé nakoupíte zde
Koriandr celý nakoupíte zde
Hořčičné semínko nakoupíte zde
Použije malé hříbky nebo houbičky v takovém množství, jaké máte. Recept je na 1 litr nálevu. Nám litr nálevu vyšel na 6 třídecových zavařovacích sklenic.
1Hříbky nebo houby očištěte. Větší hřiby nakrájejte na menší kousky.
2Hříbky vložte do hrnce, zalejte vodou tak, aby byly celé ponořené.
3Do hrnce vložte koření. Na litr vody použijte 1 PL soli, 0,5 ČL pepře, 3 kuličky nového koření a 2 bobkové listy. Přiveďte k varu a vařte 15 minut.
4Mezitím si připravte nálev. Na 1 litr nálevu smíchejte 4 dcl octa s 6 dcl vody. Přidejte 1 PL soli, 1 ČJ hořčičných semínek, 0,5 ČL pepře, 1 ČL koriandru, 1 PL cukru. Svařte a nechte vychladnout.
5Cibuli nakrájejte na tenká kolečka.
6Povařené houby vyjměte z hrnce a nechte okapat a vychladnout.
7Hříbky skládejte do sklenic. Střídejte vrstvy hub a cibule. Houby nepěchujte, musí ve výsledku volně plavat.
8Zalejte připraveným octovým nálevem s kořením. Sklenice zavíčkujte.
9Do velkého hrnce naskládejte zavřené sklenice a zalejte vodou. Přiveďte k varu a nechte 3o minut sterilovat. Voda musí celou dobu vřít.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.