Recepty

Nakládané hříbky

Nakládané hříbky

počet osob
10

čas přípravy
60 min. příprava
30 min. sterilování

obtížnost
střední

druh jídla
Bez masa

Potřebujeme

Hříbky - libovolné množství
3 cibule
1 čajová lžička Pepře černého
3 kuličky Nového koření
2 Bobkové listy
1 čajová lžička Koriandru celého
1 lžička hořčičných semínek
2 polévkové lžíce soli
1 polévková lžíce cukru
4 dcl octa

Pepř černý celý nakoupíte zde
Bobkový list celý nakoupíte zde
Nové koření celé nakoupíte zde
Koriandr celý nakoupíte zde
Hořčičné semínko nakoupíte zde

Postup přípravy

Použije malé hříbky nebo houbičky v takovém množství, jaké máte. Recept je na 1 litr nálevu. Nám litr nálevu vyšel na 6 třídecových zavařovacích sklenic.

1Hříbky nebo houby očištěte. Větší hřiby nakrájejte na menší kousky. 

2Hříbky vložte do hrnce, zalejte vodou tak, aby byly celé ponořené.

3Do hrnce vložte koření. Na litr vody použijte 1 PL soli, 0,5 ČL pepře, 3 kuličky nového koření a 2 bobkové listy.  Přiveďte k varu a vařte 15 minut. 

4Mezitím si připravte nálev. Na 1 litr nálevu smíchejte 4 dcl octa s 6 dcl vody. Přidejte 1 PL soli, 1 ČJ hořčičných semínek, 0,5 ČL pepře, 1 ČL koriandru, 1 PL cukru. Svařte a nechte vychladnout. 

5Cibuli nakrájejte na tenká kolečka. 

6Povařené houby vyjměte z hrnce a nechte okapat a vychladnout. 

7Hříbky skládejte do sklenic. Střídejte vrstvy hub a cibule. Houby nepěchujte, musí ve výsledku volně plavat. 

8Zalejte připraveným octovým nálevem s kořením. Sklenice zavíčkujte. 

9Do velkého hrnce naskládejte zavřené sklenice a zalejte vodou. Přiveďte k varu a nechte 3o minut sterilovat. Voda musí celou dobu vřít. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Pepř černý celý
Všechny recepty s kořením Bobkový list celý
Všechny recepty s kořením Nové koření celé
Všechny recepty s kořením Koriandr celý
Všechny recepty s kořením Hořčičné semínko

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie