5 velkých řapíků rebarbory
2 chilli papričky
1 ČL CELÉHO ČERNÉHO PEPŘE
6 ks HŘEBÍČKU
4 BOBKOVÉ LISTY
2 BADYÁNY
1 ČL HOŘČIČNÉHO SEMÍNKA
2 snítky tymiánu
Lák:
1,5 hrnku vody
1,5 hrnku červeného vinného octa
230 g cukru
1 - 2 ČL soli
kousek čerstvého zázvoru (asi 3 cm) - nakrájený na plátky
snítka tymiánu
špetka CHILLI nebo koření HARISSA
kůra z půlky pomeranče
Pepř černý celý nakoupíte zde
Hřebíček celý nakoupíte zde
Bobkový list celý nakoupíte zde
Badyán celý nakoupíte zde
Hořčičné semínko nakoupíte zde
Harissa nakoupíte zde
1Připravte si dvě větší čisté sklenice.
2Rebarboru oloupejte a nakrájejte na asi 2cm kousky. Naskládejte je do sklenic.
3Do každé sklenice přidejte jednu čili papričku, pár kuliček černého pepře, 3 hřebíčky, 2 bobkové listy, 1 badyán, 1/2 lžičky hořčičných semínek a snítku tymiánu.
4Připravte si nálev - do hrnce dejte všechny ingredience a za stálého míchání zahřívejte, dokud se sůl a cukr nerozpustí. Nálev poté sceďte a nechte odstát, aby nebyl horký.
5Vlažný nálev nalijte do naplněných sklenic a dobře uzavřete.
6Sterilujte cca 10 minut při teplotě 80 °C.
Z tohoto množství budete mít 2 větší sklenice (záleží na velikosti řapíků atd.).
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.