3 vejce pokojové teploty
špetka soli
140 g moučkového cukru
100 ml oleje
100 ml vlažné vody
170 g hladké pohankové mouky
1/2 pytlíku prášku do pečiva
1/2 ČL CITRONOVÉ KŮRY MLETÉ
2 PL kakaa
350 g rybízu
máslo na vymazání formy
pohanková mouka na vysypání formy
hrst rybízu na ozdobení
cukr moučka na posypaní upečeného koláče
1Troubu předehřejte na 180 °C.
2Kuličky rybízu propláchněte studenou vodou a nechte okapat.
3Připravte si těsto. Žloutky vyšlehejte s moučkovým cukrem. Přidejte olej, vlažnou vodu a dobře promíchejte. Pak přidejte pohankovou mouku, CITRONOVOU KŮRU, kakao a prášek do pečiva.
4Do bílků dejte špetku soli, vyšlehejte z nich tuhý sníh a přimíchejte ho do těsta.
5Do máslem vymazané a pohankovou moukou vysypané kulaté formy nalijte těsto.
6Těsto rovnoměrně posypejte rybízem.
7Pečte v předehřáté troubě dozlatova (cca 25 - 30 minut).
8Hotový koláč poprašte moučkovým cukrem a dozdobte čerstvým rybízem.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.