Recepty

Nadýchaný pohankový koláč s rybízem

Nadýchaný pohankový koláč s rybízem

počet osob
6

čas přípravy
30 min. příprava
30 min. pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Dezerty

Potřebujeme

3 vejce pokojové teploty
špetka soli
140 g moučkového cukru
100 ml oleje
100 ml vlažné vody
170 g hladké pohankové mouky
1/2 pytlíku prášku do pečiva
1/2 ČL CITRONOVÉ KŮRY MLETÉ
2 PL kakaa

350 g rybízu

máslo na vymazání formy
pohanková mouka na vysypání formy

hrst rybízu na ozdobení
cukr moučka na posypaní upečeného koláče

Citronová kůra mletá nakoupíte zde

Postup přípravy

1Troubu předehřejte na 180 °C.

2Kuličky rybízu propláchněte studenou vodou a nechte okapat.

3Připravte si těsto. Žloutky vyšlehejte s moučkovým cukrem. Přidejte olej, vlažnou vodu a dobře promíchejte. Pak přidejte pohankovou mouku, CITRONOVOU KŮRU, kakao a prášek do pečiva.

4Do bílků dejte špetku soli, vyšlehejte z nich tuhý sníh a přimíchejte ho do těsta.

5Do máslem vymazané a pohankovou moukou vysypané kulaté formy nalijte těsto.

6Těsto rovnoměrně posypejte rybízem.

7Pečte v předehřáté troubě dozlatova (cca 25 - 30 minut).

8Hotový koláč poprašte moučkovým cukrem a dozdobte čerstvým rybízem.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Citronová kůra mletá

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie