Recepty

Mrkvové hranolky s Gorolskou směsí

Tyto křupavé mrkvové hranolky jsou skvělým zdravým snackem nebo přílohou k hlavnímu jídlu. Díky kombinaci jemného koření GOROLSKOU SMĚSÍ získají úžasnou chuť, která zaujme i ty, kteří normálně mrkev nevyhledávají. Můžete je připravit buď v klasické troubě, nebo v horkovzdušné fritéze. Obě varianty jsou rychlé a jednoduché.
Mrkvové hranolky s Gorolskou směsí

počet osob
4

čas přípravy
10 min. příprava
25 min. pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Přílohy

Potřebujeme

6 větších mrkví (cca 700–800 g)
2 PL olej
2 ČL GOROLSKÉ SMĚSI
1/2 ČL soli (nebo dle chuti)

Gorolská směs nakoupíte zde

Postup přípravy

1Předehřejte troubu na 200 °C (horkovzduch).
(Pokud používáte horkovzdušnou fritézu, tento bod není nutný.)

2Oloupejte mrkev a nakrájejte ji na hranolky silné asi 1 cm.

3Promíchejte hranolky v míse s olejem.

Pečení v troubě: 

4Rozložte hranolky v jedné vrstvě na plech s pečicím papírem. (V troubě ideálně na dva plechy, aby se nepřekrývaly.)

5Pečte v troubě cca 25–30 minut. V polovině pečení hranolky otočte.

Pečení v horkovzdušné fritéze:

4Vložte hranolky do košíku horkovzdušné fritézy v jedné vrstvě (nebo pečte ve více dávkách).

5Pečte při teplotě 180 °C cca 15–20 minut. Během pečení několikrát promíchejte nebo protřepejte.

6Po upečení posypte hranolky GOROLSKOU SMĚSÍ a solí dle chuti.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Gorolská směs

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie