2 ks mořského vlka
1 hrst čerstvé petržele
4 stroužky česneku
mořská sůl
1/2 ČL KOŘENÍ NA RYBY
3 PL olivového oleje
500 g zelený chřest
1Ryby dobře vyčistěte a zbavte je šupin. Při čištění dejte pozor, abyste neprořízli žluč, jinak by byla ryba hořká.
2Vyčištěné ryby operte v mořské vodě nebo studené vodě osolené mořskou solí, v žádném případě ne ve sladké vodě.
3Pak ryby zvenku i zevnitř dobře osušte papírovými kuchyňskými utěrkami, aby nebyly mokré.
4Břišní dutinu ryb naplňte směsí najemno nasekaného česneku, petržele, pár kapek olivového oleje, mořské soli a KOŘENÍ NA RYBY.
5Ryby zabalte do potravinářské fólie a dejte odležet do lednice na 2 hodiny.
6Poté z ryb vyndejte směs, kterou jste naplnili břišní dutinu (už ji nebudete potřebovat).
7Ryby zvenku opět osušte. Stranu ryby, která bude na grilu jako první směrem k ohni, dobře potřete olivovým olejem.
8Připravené ryby dejte na studený grilovací rošt a cca 10 minut je grilujte z jedné strany. Než ryby otočíte, olivovým olejem potřete jejich druhou stranu. Z této strany grilujte ryby přibližně 8 minut.
9Hotové ryby dle chuti dosolte mořskou solí, pokapejte olivovým olejem a případně zakápněte citronem.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.