Recepty

🇭🇷 Mořský vlk na grilu

 Mořský vlk na grilu

počet osob
2

čas přípravy
30 min. příprava
2 hod. marinování
18 min. grilování

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Ryby

Potřebujeme

2 ks mořského vlka
1 hrst čerstvé petržele
4 stroužky česneku
mořská sůl
1/2 ČL KOŘENÍ NA RYBY
3 PL olivového oleje
500 g zelený chřest

Koření na ryby nakoupíte zde

Postup přípravy

1Ryby dobře vyčistěte a zbavte je šupin. Při čištění dejte pozor, abyste neprořízli žluč, jinak by byla ryba hořká.

2Vyčištěné ryby operte v mořské vodě nebo studené vodě osolené mořskou solí, v žádném případě ne ve sladké vodě.

3Pak ryby zvenku i zevnitř dobře osušte papírovými kuchyňskými utěrkami, aby nebyly mokré.

4Břišní dutinu ryb naplňte směsí najemno nasekaného česneku, petržele, pár kapek olivového oleje, mořské soli a KOŘENÍ NA RYBY.

5Ryby zabalte do potravinářské fólie a dejte odležet do lednice na 2 hodiny.

6Poté z ryb vyndejte směs, kterou jste naplnili břišní dutinu (už ji nebudete potřebovat).

7Ryby zvenku opět osušte. Stranu ryby, která bude na grilu jako první směrem k ohni, dobře potřete olivovým olejem.

8Připravené ryby dejte na studený grilovací rošt a cca 10 minut je grilujte z jedné strany. Než ryby otočíte, olivovým olejem potřete jejich druhou stranu. Z této strany grilujte ryby přibližně 8 minut.

9Hotové ryby dle chuti dosolte mořskou solí, pokapejte olivovým olejem a případně zakápněte citronem.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Koření na ryby

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie