kousek másla nebo ghí
1 velká cibule
2 velké mrkve
2 - 3 řapíky celeru
1 konzerva drcených nebo krájených rajčat (např. Mutti Polpa di pomodoro)
1,5 l zeleninového vývaru + 0,5 l zeleninového vývaru do rezervy
1 menší cuketa
1 konzerva bílých fazolí
1 konzerva červených fazolí
větší hrst čerstvých zelených fazolek
1 ČL granulovaného česneku
1 PL směsi AGLIO OLIO E PEPERONCINO
1 PL směsi ITALSKÉ BYLINKY
1/2 ČL směsi GARLIC PEPPER
sůl dle chuti
hrst těstovin (např. velká kolínka - Gobetti rigati)
parmazán na ozdobení
Italské bylinky nakoupíte zde
Aglio olio e peperoncino nakoupíte zde
Garlic Pepper nakoupíte zde
Česnek granulovaný nakoupíte zde
1Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, mrkev na tenčí kolečka a celej na menší kousky.
2V hrnci rozehřejte máslo (nebo ghí) a orestujte na něm cibuli s mrkví a celerem. Bude to trvat cca 10 minut.
3Cuketu nakrájejte na menší kousky. Ze zelených fazolek odkrojte konce a překrojte je napůl.
4K cibuli, mrkvi a celeru přidejte drcená rajčata, vývar, nakrájenou cuketu, bílé i červené fazole, zelené fazolky, koření a sůl a přiveďte k varu.
5Jakmile polévka začne vařit, stáhněte plamen, přikryjte hrnec pokličkou a nechte pomalu vařit asi 10 - 15 minut.
6Následně přidejte těstoviny (neuvařené), průběžně míchejte a vařte do změknutí.
7V případě potřeby můžete polévku naředit zbylým vývarem.
8Servírujte posypané hoblinkami parmazánu.
Buon appetito! 🤌
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.