2 velké batáty
olej
sůl, pepř
1 velké čerstvé rajče
100 g červených fazolí z konzervy
100 g čerstvé kukuřice
1/2 červené cibule
1 ČL rajčatového protlaku
1 ČL kořenící směsi Mexiko
50 g cheddaru
miska guacamole
1Batáty z jedné strany vykrájejte a vydlabejte, aby vytvořili vaničky. Vydlabané kousky si odložte na tvorbu jiných receptů, nebo je rovnou upečte s plněnými batáty a budete mít rychlé "hranolky".
2. Vaničky pokapejte olejem, osolte a opepřete, vložte do vyhřáté trouby na 190 °C a pečte do změknutí (jak dlouho to trvá záleží na tom, jak moc jste je vydlabali).
3Mezitím si připravte guacamole a náplň do batátů. Na náplň nasekejte nadrobno cibuli, čerstvé rajče nakrájejte na kostky. Společně s omytými fazolemi z konzervy je opražte na pánvi s rozpáleným olejem, dokud nebude cibulka dosklovata a rajčata nezměknou. Poté přidejte kukuřici, protlak, koření, promíchejte a nechte spolu asi 2 minuty povařit, aby se spojily chutě.
4. Když jsou batáty měkké, vyndejte je z trouby a naplňte je náplní z pánve tak, aby byly zarovnané do svého původního tvaru. Dejte znovu do trouby na 2 minuty zapéct.
5Mezitím si nahrubo nastrouhejte cheddar, kterým posypejte batáty a znovu dejte na pár minut do trouby, aby se cheddar pěkně roztekl.
Batáty servírujte se studeným guacamole, chutě i teploty jídel se krásně doplní.
Dobrou chuť :)
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.