Recepty

🇲🇽 Mexické plněné batáty

 Mexické plněné batáty

počet osob
2

čas přípravy
25 min. příprava
40 min. Pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Mexico

Potřebujeme

2 velké batáty
olej
sůl, pepř
1 velké čerstvé rajče
100 g červených fazolí z konzervy
100 g čerstvé kukuřice
1/2 červené cibule
1 ČL rajčatového protlaku
1 ČL kořenící směsi Mexiko
50 g cheddaru
miska guacamole

Mexiko nakoupíte zde
Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde

Postup přípravy

1Batáty z jedné strany vykrájejte a vydlabejte, aby vytvořili vaničky. Vydlabané kousky si odložte na tvorbu jiných receptů, nebo je rovnou upečte s plněnými batáty a budete mít rychlé "hranolky".

2. Vaničky pokapejte olejem, osolte a opepřete, vložte do vyhřáté trouby na 190 °C a pečte do změknutí (jak dlouho to trvá záleží na tom, jak moc jste je vydlabali).

3Mezitím si připravte guacamole a náplň do batátů. Na náplň nasekejte nadrobno cibuli, čerstvé rajče nakrájejte na kostky. Společně s omytými fazolemi z konzervy je opražte na pánvi s rozpáleným olejem, dokud nebude cibulka dosklovata a rajčata nezměknou. Poté přidejte kukuřici, protlak, koření, promíchejte a nechte spolu asi 2 minuty povařit, aby se spojily chutě.

4. Když jsou batáty měkké, vyndejte je z trouby a naplňte je náplní z pánve tak, aby byly zarovnané do svého původního tvaru. Dejte znovu do trouby na 2 minuty zapéct.

5Mezitím si nahrubo nastrouhejte cheddar, kterým posypejte batáty a znovu dejte na pár minut do trouby, aby se cheddar pěkně roztekl.

Batáty servírujte se studeným guacamole, chutě i teploty jídel se krásně doplní.

Dobrou chuť :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Mexiko
Všechny recepty s kořením Pepř barevný do mlýnků

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie