3 PL rostlinného oleje
1/2 kg mletého hovězího masa
1 velká nakrájená bílá cibule
3 stroužky česneku
špetka CAYENSKÉHO CHILLI nebo směsi HARISSA
2 velké brambory nakrájené na kostičky
1/2 kg nakrájených rajčat
1/2 l vývaru (můžete nahradit vodou)
1/2 ČL KMÍNU
sůl
MLETÝ ČERNÝ PEPŘ
čerstvý koriandr
1Rozehřejte olej ve velké pánvi. Jakmile je olej horký, přidejte mleté hovězí maso. Pokud jsou kusy mletého masa větší, rozdělte je vařečkou. Restujte dozlatova asi 8 minut.
2Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a na tenké plátky nasekaný česnek. Míchejte a restujte asi 1 minutu. Přidejte špetku CHILLI a nakrájené brambory. Míchejte a pokračujte ve vaření, dokud brambory nejsou mírně měkké, ale zároveň stále pevné. Bude to trvat ještě asi 5 minut.
3Následně přidejte nakrájená rajčata a vývar nebo vodu a znovu promíchejte. Přikryjte pánev poklicí a snižte teplotu. Pokračujte ve vaření, dokud nejsou brambory zcela uvařené a rajčata nevytvoří hustou omáčku.
4Nakonec dochuťte solí, PEPŘEM a přidejte nasekaný koriandr.
Podávejte s rýží nebo směsí naplňte tortilly.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.