1 kg mletého hovězího masa
3 PL sádla nebo slunečnicového oleje
1 řapíkatý celer
2 mrkve
2 větší cibule
2 červené papriky nebo kapie
2 ČL směsi MEXIKO
1 ČL MLETÉHO KORIANDRU
1 ČL ŘÍMSKÉHO KMÍNU
2 ČL směsi GARLIC PEPPER
1 PL směsi VEGE-RAJČÁTKA
3 malé plechovky drcených rajčat
1 hrnek jemného kečupu
1 l jakéhokoliv vývaru nebo jen vody
sůl
pšeničné tortilly
4 plechovky červených fazolí v chilli nebo rajčatové omáčce
zakysaná smetana na ozdobení
Mexiko nakoupíte zde
Kmín římský mletý nakoupíte zde
Koriandr mletý nakoupíte zde
Garlic Pepper nakoupíte zde
Vege - rajčátka nakoupíte zde
1Zeleninu očistěte, celer, cibuli a papriku nakrájejte nahrubo a mrkev na kolečka. Mleté maso zprudka opečte na pánvi a odložte bokem.
2Na sádle nebo na oleji začněte restovat všechnu zeleninu asi 15 minut na středním ohni. Pak do zeleniny vmíchejte maso, všechno koření, kečup a drcená rajčata.
3Podlijte vývarem nebo jen vodou, osolte a vařte cca hodinu, dokud není maso měkké.
4V hrnci maso se zeleninou důkladně rozmixujte tyčovým mixérem do hladké kašovité konzistence.
5Polévku nalijte do misek, přidejte fazole z plechovky i s nálevem (cca polovina na porci), ozdobte zakysanou smetanou a podávejte s opečenou tortillou.
Toto je recept na mou legendární mexickou fazolačku, kterou jsem vaříval ve své mexické restauraci. Tento recept je jeden z mých prvních vlastních receptů, které jsem kdy vymyslel. Je neskutečně jednoduchý a je to čisté Mexiko. Podávám ji v malých miskách jako polévku nebo ve větších jako hlavní chod spolu s tortillou či bílým chlebem. Uvařte a ochutnejte mou mexickou fazolačku a věřte, že bude na vašem jídelníčku pravidelně.
Dobrou chuť!
Davídek
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.