Recepty

Masové pizza pirohy

Masové pizza pirohy

počet osob
4

čas přípravy
50 min. příprava
30 min. pečení

obtížnost
střední

druh jídla
Mletá masa

Potřebujeme

500g hladké mouky
20g droždí
špetka cukru
160 ml vlažné vody
100 ml mléka
2 lžice panenského olivového oleje
olej
500g mletého masa
1 cibule
1 stroužek česneku
1 rajčatový protlak
cca 70g sýra
sůl
pepř černý mletý

Pepř černý mletý nakoupíte zde

Postup přípravy

1Připravte si kvásek. Mléko nahřejte aby bylo teplé, ale ne horké! Tip: teplé mléko poznáte tak, že do něho strčíte prst a je příjemně teplé. Kdyby jste dali do horkého mléka droždí tak by jste zabili kvasinky a těsto by vám nekynulo. Do teplého mléka přidejte rozdrobené droždí, poprašte moukou, přidejte špetku cukru a nechte kvásek zdvojnásobit svůj objem. 

2Do mísy dejte mouku, kvásek, sůl, sušený česnek, 2 lžíce olivového oleje, pivo a zadělejte těsto.

3Těsto zpracovávejte nejméně 10 minut, občas jím tlučte o pracovní desku a pořádně jej zpracujte. Správně zpracované těsto poznáte tak, že se nelepí a je vláčné. Pokud se těsto stále lepí, přidejte trochu mouky. Naopak pokud je moc tuhé, přidejte trochu piva. 

4Z vypracovaného těsta udělejte kouli a dejte ji do olejem vytřené mísy. Těsto nechte nejméně hodinu kynout. 

5Než Vám vykyne těsto, tak si udělejte masovou směs. Cibuli nakrájejte na jemno a na oleji ji osmahněte do sklovata. Přidejte prolisovaný česnek a maso. Dochuťte solí a pepřem. Následně přidejte rajčatový protlak. Vše poduste 15-20 min a poté nechte vychladit.

6Nakynuté těsto rozválejte na 3-4 mm silný plát a pomocí podšálku, případně malé misky vykrájejte základ na pirohy. Na půlku vykrojeného kruhu dejte lžíci masové směsi a přeložte druhou půlkou. Okraje pořádně přimáčkněte, aby vám nevytekla masová směs. 

7Hotové pirohy pečte 30-40 minut v předehřáté troubě na 200 °C, dokud nejsou zbarvené dozlatova.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Pepř černý mletý

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie