1 kg čerstvých malin
1 balíček Dr. Oetker Želírovací cukr Extra 2:1 (500 g)
1 ČL kyseliny citronové
zrníčka z 1 VANILKOVÉHO LUSKU
Vanilkový lusk PREMIUM nakoupíte zde
Vanilkový lusk KLASIK nakoupíte zde
1Maliny propláchněte, očistěte a nechte okapat. Pokud vám vadí zrníčka, můžete je přepasírovat přes sítko, ale je důležité, abyste měli 1 kg výsledné ovocné hmoty.
2Do většího hrnce dejte maliny, přidejte želírovací cukr, zrníčka z vanilkového lusku a lžičku kyseliny citronové. Promíchejte, přiveďte k varu a za stálého míchání vařte asi 5 minut.
3Proveďte želírovací zkoušku - kápněte trochu džemu na studený talíř a pokud je džem po vychladnutí málo tuhý, přidejte do něj další 1 až 2 kyseliny citronové a ještě chvíli povařte.
4Hotový džem nalijte do čistých sklenic, dobře zatáhněte víčko a uzavřené sklenice otočte na pár minut dnem vzhůru.
5Poté je obraťte zpět a nechte vychladnout. Máte hotovo :)
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.