Recepty

Malinový džem

Malinový džem

čas přípravy
25 min. příprava
5 min. vaření

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Zavařování, skleničkování

Potřebujeme

1 kg čerstvých malin
1 balíček Dr. Oetker Želírovací cukr Extra 2:1 (500 g)
1 ČL kyseliny citronové
zrníčka z 1 VANILKOVÉHO LUSKU

Vanilkový lusk PREMIUM nakoupíte zde
Vanilkový lusk KLASIK nakoupíte zde

Postup přípravy

1Maliny propláchněte, očistěte a nechte okapat. Pokud vám vadí zrníčka, můžete je přepasírovat přes sítko, ale je důležité, abyste měli 1 kg výsledné ovocné hmoty.

2Do většího hrnce dejte maliny, přidejte želírovací cukr, zrníčka z vanilkového lusku a lžičku kyseliny citronové. Promíchejte, přiveďte k varu a za stálého míchání vařte asi 5 minut. 

3Proveďte želírovací zkoušku - kápněte trochu džemu na studený talíř a pokud je džem po vychladnutí málo tuhý, přidejte do něj další 1 až 2 kyseliny citronové a ještě chvíli povařte.

4Hotový džem nalijte do čistých sklenic, dobře zatáhněte víčko a uzavřené sklenice otočte na pár minut dnem vzhůru.

5Poté je obraťte zpět a nechte vychladnout. Máte hotovo :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Vanilkový lusk PREMIUM
Všechny recepty s kořením Vanilkový lusk KLASIK

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie