Těsto
85 g másla
115 g krupicového cukru
3 vejce vel. M
80g hladké pšeničné mouky
40g špaldové mouky
20 g celého máku
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
30 ml mléka
Krém
200 - 250 g mascarpone
200 ml smetany ke šlehání
1 lžíce medu (nebo víc podle chuti)
Na dokončení
2-3 lžíce povidel
1 lžíce skořice
1. 2-3 hodiny před pečením vytáhněte z lednice máslo, vejce a mléko, aby suroviny měly pokojovou teplotu (v zimě nebo pokud máte doma chladno i 4-5 hodin předem).
2. Formu na muffiny o průměru 4-5 cm vyložte papírovými košíčky. Troubu předehřejte na 170 °C.
3. V míse šlehejte máslo s cukrem, dokud se nespojí. Poté po jednom zašlehejte všechna tři vejce a každé vždy šlehejte asi minutu. V této chvíli začne být směs nadýchaná a zesvětlá.
4. Do jiné misky prosijte mouky, prášek do pečiva, sůl a promíchejte s mákem.
5. Sypkou směs přidejte spolu s mlékem do vaječného základu, promíchejte a naplňte papírové košíčky přibližně do 2/3 jejich výšky.
6. Pečte 20-30 minut podle toho, jak rychle peče vaše trouba. Špejlí vyzkoušejte, jestli už je upečeno. Nechejte vychladnout.
7. V mezičase si připravte krém. Mascarpone s medem prošlehejte, aby bylo hladké, přidejte smetanu a šlehejte, dokud směs nezíská konzistenci krému.
8. Do vršku každého muffinu vyřízněte malou dírku a naplňte povidly.
9. Krém přemístěte do cukrářského sáčku se zdobící špičkou a cupcaky ozdobte. Nakonec je jemně posypejte skořicí.
Skladujte je v lednici, kde vydrží asi 3 dny.
Dobrou chuť:))
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.