Recepty

Maková bábovka

Maková bábovka

počet osob
12

čas přípravy
25 min. příprava
min. 30 minut Pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Dezerty

Potřebujeme

Těsto:
1 vejce
1 hrnek mléka
1 hrnek polohrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
1 hrnek mletého máku
1/2 hrnku cukru moučka
zrníčka z 1 vanilkového lusku

tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy

Poleva:
4 lžíce cukru moučku
1 lžíce bílého jogurtu
1/2 lžičky citronové šťávy

Vanilkový lusk PREMIUM nakoupíte zde
Vanilkový lusk KLASIK nakoupíte zde

Postup přípravy

1Všechny suroviny na těsto vytáhněte alespoň hodinu před pečením z lednice, aby došly pokojové teploty. Formu na bábovku si vymažte tukem a vysypte hrubou moukou. Troubu si předehřejte na 150°C.

2Všechny ingredience na těsto smíchejte a nalijte do formy, uhlaďte a dejte péct alespoň na 30 minut, klidně ale více, záleží jak vaše trouba peče (vyzkoušejte zda je upečená špejlí, kterou po zapíchnutí do středu musíte vytáhnout čistou a suchou).

3Upečenou bábovku nechte asi 5 minut vychladnout a pak vyklopte z formy. Nechte úplně vychladnout.

4Všechny suroviny na polevu spolu vyšlehejte do hladkého krému. Pokud bude přiliš hustý, přidejte trochu citronové šťávy, pokud tekutý, přidejte cukr. Polijte jím rovnoměrně bábovku. Tu pak ještě můžete případně dozdobit.

Dobrou chuť :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Vanilkový lusk PREMIUM
Všechny recepty s kořením Vanilkový lusk KLASIK

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie