4 rohlíky
4 žloutky
4 bílky
6 PL cukru krupice
2 dcl šlehačky
1 vanilkový cukr
4 dcl mléka
4 oříšky másla + kousek másla na vytření zapékací misky
6 PL mletého modrého máku
1 ČL POMERANČOVÉ A CITRONOVÉ KŮRY
1 ČL MLETÉ SKOŘICE
Skořice mletá nakoupíte zde
Citronová kůra mletá nakoupíte zde
Pomerančová kůra drcená nakoupíte zde
1Rohlíky nakrájejte asi na centimetrová kolečka. Mák smíchejte se skořicí. Z vaječných bílků vyšlehejte tuhý sníh. Misku vymažte máslem.
2Ve větší misce smíchejte mléko, šlehačku, oba cukry, žloutky, roztopené máslo, citronovou i pomerančovou kůru a dobře vyšlehejte.
3Do připravené hmoty přidejte nakrájené rohlíky a opatrně zapracuje sníh. Do máslem vymazané misky navrstvěte rohlíky - posypejte mákem se skořicí - opět rohlíky a zase mák.
4Dejte do vyhřáté trouby na 180 °C a pečte 20 minut.
5Po upečení nechte lehce zchladnout a poté nakrájejte na porce.
V mnoha maďarských rodinách je MÁKOS GUBA jako štedrovečerní oběd nebo se podává jako vánoční dezert. Někde se MÁKOS GUBA podává ještě s vanilkovým šódó, pudinkem či krémem.
Nebojte se a vyzkoušejte i jako rychlé jídlo pro děti.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.