Recepty

Maďarský perkelt s tempehem

Základem perkeltu jsou papriky, cibule, rajčata a koření, které se promění v intenzivní hustou omáčku. Místo masa směle použijte tempeh, který omáčce dodá strukturu i sytost. K perkeltu se hodí tarhoňa, malé nočky, ale i chlebové placky, které můžete namáčet v omáčce.
Maďarský perkelt s tempehem

počet osob
3

čas přípravy
20 min. příprava
30 vaření

obtížnost
střední

druh jídla
Bez masa

Potřebujeme

1 velkou červenou papriku
1 zelenou papriku
2 cibule
300 g tempehu
2 rajčata
2 stroužky česneku
1 PL rajčatového protlaku
0,5 l zeleninového vývaru
1 PL koření VEGE TRADICE
1 PL koření PAPRIKA SLOVENSKÁ LAHŮDKOVÁ
Sůl dle chuti
Pepř dle chuti
Olej

Vege - tradice nakoupíte zde
Paprika slovenská lahůdková nakoupíte zde

Postup přípravy

1Tempeh nakrájejte na kostky a opečte je na trošce oleje. Dejte stranou. 

2Do pánve přidejte olej a orestujte na něm cibule do zlatova. Přidejte koření, česnek krátce promíchejte a vsypte proužky paprik. Restujte 5 minut. 

3Vmíchejte rajčatový protlak, rajčata, ochuťte solí a pepřem. Zalijte vývarem a nechte mírně pozvolna vařit pod pokličkou asi 30 minut , až omáčka přirozeně zhoustne a bude intenzivní. 

4Na závěr dolaďte chuť podle představ. Podávejte s tarhoňou, rýží, malými nočky nebo chlebovými plackami. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Vege - tradice
Všechny recepty s kořením Paprika slovenská lahůdková

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie