2 hrsti kysaného zelí
kus uzeného bůčku a uzené krkovice
1 čabajka
1 větší cibule
sádlo
2 PL hladké mouky
1 ČL DRCENÉHO KMÍNU
4 BOBKOVÉ LISTY
4 KULIČKY CELÉHO PEPŘE
4 KULIČKY NOVÉHO KOŘENÍ
1 PL LAHŮDKOVÉ PAPRIKY
2 ČL MAĎARSKO
2 stroužky česneku
zakysaná smetana
sůl
Paprika slovenská lahůdková nakoupíte zde
Maďarsko nakoupíte zde
Bobkový list celý nakoupíte zde
Nové koření celé nakoupíte zde
Pepř černý celý nakoupíte zde
Kmín český drcený nakoupíte zde
1Cibuli a zelí nakrájejte na drobno, čabajku na kolečka a uzeninu na větší kusy.
2Na sádle orestujte čabajku a dejte bokem. Přidejte cibuli a restujte ji do růžova. Pak přisypejte zelí, přidejte bobkový list, pepř, nové koření a kusy masa. Zalijte vodou a vařte na mírném plameni.
3Asi po 30 minutách nasypejte na horké sádlo mouku, papriku a koření MAĎARSKO a opatrně zarestujte. Celou směs přidejte do polévky a ještě vařte alespoň 20 minut nebo dokud nebude maso měkké.
4V samém závěru do polévky přidejte opečenou čabajku a nastrouhaný česnek. Maso vyberte, nakrájejte na menší kusy a vraťte zpět do polévky.
Podávejte s čerstvým chlebem a lžící zakysané smetany. Skvělá maďarská polévka, která se podává nejen na Nový rok, ale najdete ji v mnohých maďarských csárdách celoročně.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.