250 g kuskusu
1 velká cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžička lahůdkové papriky
1/2 lžičky uzené papriky
1/4 lžičky cayenského chilli
1 lžička mletého římského kmínu
400 ml drcených rajčat
400 ml kokosového mléka
200 ml zeleninového vývaru
150 g černé čočky Beluga
250 g bílých máslových fazolí (z konzervy)
čerstvé chilli podle chuti
rostlinný olej
sůl
Paprika slovenská lahůdková nakoupíte zde
Paprika uzená nakoupíte zde
Chilli cayenské nakoupíte zde
Kmín římský mletý nakoupíte zde
1Česnek a cibuli oloupejte a cibuli nakrájejte najemno.
2Ve větším hrnci rozpalte olej a na něm opečte cibulku doměkka. K cibuli prolisujte na poslední minutu česnek, přidejte rajčatový protlak a opět tak minutu opečte (zbavíte ho tím kyselosti). Přisypte všechno koření, případně čerstvé chilli, a nechte další minutu opéct. Dle potřeby přidejte trochu oleje.
3Připravený základ zalijte kokosovým mlékem, drcenými rajčaty, zeleninovým vývarem a přidejte také propláchnutou čočku. Osolte a dejte vařit, dokud čočka nezměkne, trvá to asi 30 minut. Občas směs promíchejte a pokud je třeba podlijte vodou.
4Během vaření chilli si připravte kuskus dle návodu na obalu.
5Na závěr vaření chilli přidejte propláchnuté bílé fazole, zamíchejte a finálně dochuťte solí. Výsledná směs by měla být poměrně hustá.
Chilli servírujte s kuskusem, případně se lžící zakysané smetany a čerstvými bylinkami.
Dobrou chuť!
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.