Recepty

Lněné krekry

Lněné krekry

počet osob
1

čas přípravy
5 min. příprava
1 hodina Namáčení semíne
2 a 1/2 hodiny Pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Snídaně & Svačinky

Potřebujeme

110g lněných semínek
40g chia semínek
1 kl semínek koření dle vlastního výběru (fenykl, kmín...)
1 kl soli

Fenykl celý nakoupíte zde
Kmín český drcený nakoupíte zde
Kmín římský celý nakoupíte zde

Postup přípravy

1Semínka a sůl nasypte do mísy, vlijte 360ml vody a promíchejte. Nechte stranou máčet 1 hodinu, takže se semínka spojí do vazké gelovité hmoty.

2Troubu předehřejte na 100°C a plech vyložte pečícím papírem. 

3Na plech vlijte hmotu a stěrkou, nebo rukama ji rozprostřete do tenké stejnoměrné vrstvy tak, aby pokryla celý plech.

4Pečte asi 2 a 1/2 hodiny, nebo než bude plát zlatý a křupavý.

5Vyndejte plech z trouby, obraťe ho a z plátu opatrně stáhněte pečící papír. Upečený plát nechte úplně vychladnout a pak nalámejte na menší kousky.

Krekry uchovávejte v suchu ve vzduchotěsné nádobě, vydrží asi týden a půl. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Fenykl celý
Všechny recepty s kořením Kmín český drcený
Všechny recepty s kořením Kmín římský celý

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie