Recepty

Lilkové ragú s opečenými noky

Lilkové ragú s opečenými noky

čas přípravy
15 min. příprava
40 dušení

obtížnost
střední

druh jídla
Bez masa

Potřebujeme

2 střední lilky
1 červená paprika
2 červená cibule
2 stroužky česneku
Olivový olej
Sůl dle chuti
1 PL koření ADŽIKA
1 ČL UZENÉ PAPRIKY
1 plechovka krájených rajčat
2 PL rajčatového protlaku
2 hrsti petrželky
500 g chlazených bramborových noků
Sůl dle chuti
Pepř dle chuti
Vyzrálý tvrdý sýr k podávání

Arménská adžika nakoupíte zde
Paprika uzená nakoupíte zde

Postup přípravy

1Lilky včetně slupky nakrájejte na kostičky. Papriky na proužky, cibuli na drobno, česnek na drobno. 

2Cibuli orestujte na dostatečném množství olivového oleje lehce do zlatova. Přidejte česnek, protlak, krátce promíchejte. Vsypte lilek, papriky, ochuťte kořením ADŽIKA a UZENOU PAPRIKOU. Dle chuti osolte a pozvolna duste pod pokličkou asi 40 minut až bude zelenina hutná a vláčná. Na konec vmíchejte čerstvou petrželku. 

3Bramborové noky nemusíte předvařovat. Opečte je do zlatova na pánvi. Do velké pánve nalijte olivový olej a vsypte noky. Pozvolna je opékejte asi 5 minut do změknutí a zezlátnutí. Noky by měly být uvnitř měkké hotové, na povrchu lehce křupavé. 

4Ragú naservírujte do hlubších talířů, doplňte noky a pokud chcete, posypte sýrem. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Arménská adžika
Všechny recepty s kořením Paprika uzená

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie