Pohanková vrstva
2 bílky
špetka soli
40 g másla
110 g pohankové mouky
1 lžička prášku do pečiva
90 ml plnotučného mléka
45 ml medu (nebo více podle chuti)
zrníčka z 1/2 vanilkového lusku
Tvarohová vrstva
250 g plnotučného vaničkového tvarohu
90 ml smetany ke šlehání
2 žloutky
1 lžička citronové kůry
150 - 200 g letního ovoce (maliny, jahody, borůvky, ostružiny)
olej na vymazání formy
polohrubá mouka na vysypání formy
Vanilkový lusk PREMIUM nakoupíte zde
Citronová kůra mletá nakoupíte zde
Vanilkový lusk KLASIK nakoupíte zde
1Troubu předehřejte na 170°C. Koláčovou formu o průměru 23 cm vymažte vrstvičkou oleje a vysypejte moukou.
2Bílky vyšlehejte se špetkou soli dotuha. Máslo rozpusťte a nechejte zchladnout.
3V jiné míse promíchejte mouku s práškem do pečiva. Přidejte mléko, máslo, med a mixérem prošlehejte. Nakonec ručně vmíchejte bílkový sníh. Těsto nalijte do formy a uhlaďte.
4Na tvarohovou vrstvu prošlehejte tvaroh se smetanou, citronovou kůrou a žloutky a nalijte na pohankový základ.
5Posypejte ovocem a pečte 45 minut dozlatova.
Před konzumací nechejte zchladnout a uchovávejte v lednici. Dobrou chuť:))
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.