Recepty

Letní budha bowl

Letní budha bowl

počet osob
2

čas přípravy
25 min. příprava

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Světová kuchyně

Potřebujeme

200 g černé čočky
1/2 cukety
4 hrsti baby špenátu
150 g kozího sýra
2 lžíce tekutého medu
250 g sýru halloumi
10 cherry rajčátek
200 g jahod
sůl
pepř
bazalkové pesto, ajvar, nebo jiná omáčka dle vašich preferencí
semínka dle vlastního výběru
nahrubo nasekané mandle
olivový olej

Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde

Postup přípravy

1Čočku uvařte doměka podle návodu na obalu. Sceďte a dejte bokem.

2Cuketu nakrájejte na plátky, zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete, vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem a dejte péct do trouby vyhřáte na 200°C dokud nebude cuketa zlatavá a měkká.

3Halloumi nakrájejte na plátky a osmahněte na trošce olivového oleje na pánvi dozlatova.

4Rajčata nakrájejte na půlky, jahody na čtvrtiny.

5Do misky naskládejte špenát, pečenou cuketu, čočku, smažený sýr halloumi, rajčata, jahody a na plátky nakrájený kozí sýr, který zakápněte medem a zlehka opepřete. Vše pak dokončete přidáním omáčky dle svého výběru, zakápněte olivovým olejem, posypejte semínky a mandlemi, případně čerstvými letními bylinkami.

Dobrou chuť :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Pepř barevný do mlýnků

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie