3 - 4 žloutky (podle velikosti)
70 g krupicového cukru
6 PL citronové šťávy
kůra ze 2 citronů (nastrouhaná najemno)
50 g másla (v pokojové teplotě)
1Citrony dobře omyjte a kůru nastrouhejte najemno. Dejte pozor, abyste strouhali pouze žlutou část kůry (bílá vrstva je hořká a krém by nebyl dobrý).
2Do hrnce napusťte vodu (přibližně do dvou třetin). Do malého kastrolku dejte všechny ingredience, umístěte jej nad vodní hladinu a ve vodní lázni zahřívejte směs za stálého míchání tak dlouho, dokud nezhoustne. Pak odstavte z plotny a nechte vychladnout.
3Připravený krém ihned použijte nebo jím naplňte skleničky, uzavřete je víčkem a skladujte v lednici (takto vydrží cca 10-14 dní).
Z tohoto množství budete mít cca 1 hrníček lemon curd.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.