Recepty

🇭🇷 Ledeni vjetar

 Ledeni vjetar

počet osob
10

čas přípravy
45 min. příprava
1 hod. pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Dezerty

Potřebujeme

Korpus:
10 bílků
300 g cukru krupice
1 PL octa

Krém:
10 žloutků
6 PL cukru krupice
4 PL hrubé mouky
250 ml mléka
VANILKOVÝ LUSK
1 máslo (250 g)

1 a 1/2 banánu (dle velikosti)
8 jahod (dle velikosti)
2 kiwi (dle velikosti)

3 kelímky 33% nebo 40% smetany ke šlehání (600 g)

Vanilkový lusk PREMIUM nakoupíte zde
Vanilkový lusk KLASIK nakoupíte zde

Postup přípravy

1Předehřejte troubu na 150 °C.

2Připravte si korpus. Vyšlehejte z bílků tuhý sníh. Přidejte cukr, ocet a ještě vymixujte. Plech vyložte pečícím papírem, nezakryté strany plechu vymažte máslem. Na připravený plech rovnoměrně naneste těsto a rozetřete do stran (mělo by mít tvar obdélníku). Pečte na 150 °C cca 1 hodinu, dokud korpus nebude jemně růžový (těsto nesmí téct).

3Jakmile je těsto upečené, vyndejte ho z trouby a nechte odležet, aby zchladlo. Poté korpus opatrně nakrájejte na 3 stejně velké díly a vyndejte je z plechu.

4Připravte krém. Žloutky vyšlehejte s cukrem do husté konzistence, přidejte mouku, mléko, zrníčka z VANILKOVÉHO LUSKU a za stálého míchání vařte ve vodní lázni, dokud směs nezhoustne (ideální je míchat s metličkou, aby se krém nikde nepřichytil a nevytvořily se hrudky). Hotovou směs odstavte z plotny a když trochu zchladne, přimíchejte do ní máslo a dobře promíchejte.

5Smetanu vyšlehejte do tuha.

6Připravte si tác nebo formu. Na dno dejte první třetinu korpusu, namažte ji krémem a na krém naskládejte kolečka banánu. Banány potřete ⅓ vyšlehané smetany. Poté znovu vrstvěte korpus, krém, nakrájené jahody a šlehačku. Přiklopte posledním dílem korpusu, namažte krémem, naskládejte na něj kolečka kiwi a ozdobte zbylou šlehačkou. Dort dejte pořádně vychladit do lednice.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Vanilkový lusk PREMIUM
Všechny recepty s kořením Vanilkový lusk KLASIK

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie