Recepty

Kynutí šneci se zeleným pestem z jarních bylin

Kynutí šneci se zeleným pestem z jarních bylin

počet osob
4

čas přípravy
60 min. příprava
90 minut kynutí
30 minut pečení

obtížnost
střední

druh jídla
Pečivo

Potřebujeme

Kynuté těsto:
20 g čerstvých kvasnic
280 ml vlažné vody
390 g hladké mouky
110 g žitné mouky
15 g soli
45 g másla nebo sádla, v pokojové teplotě

1 rozšlehané vejce na pomašlování

Pesto:
70 g vlašských ořechů
70 g čerstvých bylin (medvědí česnek, kopřivy..)
40 g parmazánu
1 lžička oregána
1 - 2 stroužky česneku
sůl a pepř podle chuti
60 ml olivového oleje
2 lžíce limetkové nebo citronové šťávy

Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
Oregano nakoupíte zde
Medvědí česnek nakoupíte zde

Postup přípravy

1Do velké mísy rozdrobte kvasnice, zalijte vlažnou vodou a rozmíchejte. Přidejte obě mouky, sůl, máslo nebo sádlo a vypracujte hladké těsto.

2Z těsta vytvořte bochánek, vložte zpátky do mísy, přikryjte utěrkou a nechejte asi hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

3V mezičase si připravte pesto. Do mixéru vložte vlašáky, byliny, na kousky nakrájený sýr, oregáno, česnek, sůl a pepř. Mixujte na co nejjemnější konzistenci. Teprve poté přidejte olivový olej a limetku a opět mixujte, dokud nezískáte hladké pesto. 

4Vykynuté těsto rozválejte na plát o velikosti cca 50 x 30 cm a rozetřete na něj všechno pesto. Zarolujte do rolády po delší straně (roláda tedy ve finále bude mít délku cca 50 cm). Krájejte kousky o délce asi 4 cm a skládejte je do formy. Nechejte mezi nimi rozestupy, ještě nakynou.

5Šneky nechejte kynout dalších 30 - 45 minut a v mezičase rozehřejte troubu na 200 °C. Vykynuté šneky pomašlujte vajíčkem a pečte 30-35 minut.

6Hotové šneky nechejte vychladnout.

Před servírováním můžete šneky ještě pokapat bazalkovým pestem a posypat sekanými dýňovými, nebo slunečnicovými semínky a klíčky.

Dobrou chuť :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Pepř barevný do mlýnků
Všechny recepty s kořením Oregano
Všechny recepty s kořením Medvědí česnek

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie