Kvásek:
1/2 kostky čerstvého droždí
1/4 šálku vlažného mléka
1 PL hladké mouky
1 šálek teplého mléka
1 PL medu
2 vejce
2 PL rozpuštěného másla
4 šálky hladké mouky
1/2 ČL soli
1 vejce na potření
1 ČL směsi Méďa gril
100 g nastrouhaného cheddaru
200 g nastrouhaného eidamu
menší hrst medvědího česneku
1Droždí rozdrobte do malé misky a rozmíchejte na kaši. Poté zasypejte lžící mouky, zalijte vlažným mlékem (pozor, nesmí být horké), promíchejte vidličkou a při pokojové teplotě nechte vzejít kvásek. Pokud bylo droždí v pořádku, měl by se vytvořit během 10 minut.
2V robotu smíchejte mléko, med, vejce, máslo, mouky, droždí a sůl. Pomocí háku na těsto míchejte, dokud se mouka zcela nezapracuje, asi 5 - 7 minut.
3Mísu zakryjte utěrkou a nechte těsto při pokojové teplotě kynout 1 hodinu nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.
4Předehřejte troubu na 180 °C. Menší hluboký plech vyložte pečícím papírem.
5Pracovní plochu lehce poprašte moukou. Těsto vyklopte a vyválejte do obdélníku velkého cca 20 x 35 cm. Po celém obdélníku rozprostřete nastrouhány sýr, posypejte směsí Méďa gril a nasekaným medvědím česnekem. Od delšího okraje, který je k vám nejblíže, začněte těsto opatrně rolovat. Ostrým nožem nakrájejte srolované těsto na 10 roládek. Šneky vložte do připraveného pekáčku, zakryjte utěrkou a nechte ještě 20 - 30 minut kynout. Případně můžete šneky nechat přes noc uležet v lednici.
6Šneky potřete rozšlehaným vejcem a pečte 30 - 35 minut dozlatova.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.