Recepty

Šneci z kynutého těsta s medvědím česnekem a sýrem

Šneci z kynutého těsta s medvědím česnekem a sýrem

počet osob
10

čas přípravy
30 min. příprava
90 min. kynutí
30 min. pečení

obtížnost
střední

druh jídla
Pečivo

Potřebujeme

Kvásek:
1/2 kostky čerstvého droždí
1/4 šálku vlažného mléka
1 PL hladké mouky

1 šálek teplého mléka
1 PL medu
2 vejce
2 PL rozpuštěného másla
4 šálky hladké mouky
1/2 ČL soli
1 vejce na potření
1 ČL směsi Méďa gril
100 g nastrouhaného cheddaru
200 g nastrouhaného eidamu
menší hrst medvědího česneku

Méďa gril nakoupíte zde

Postup přípravy

1Droždí rozdrobte do malé misky a rozmíchejte na kaši. Poté zasypejte lžící mouky, zalijte vlažným mlékem (pozor, nesmí být horké), promíchejte vidličkou a při pokojové teplotě nechte vzejít kvásek. Pokud bylo droždí v pořádku, měl by se vytvořit během 10 minut.

2V robotu smíchejte mléko, med, vejce, máslo, mouky, droždí a sůl. Pomocí háku na těsto míchejte, dokud se mouka zcela nezapracuje, asi 5 - 7 minut.

3Mísu zakryjte utěrkou a nechte těsto při pokojové teplotě kynout 1 hodinu nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.

4Předehřejte troubu na 180 °C. Menší hluboký plech vyložte pečícím papírem.

5Pracovní plochu lehce poprašte moukou. Těsto vyklopte a vyválejte do obdélníku velkého cca 20 x 35 cm. Po celém obdélníku rozprostřete nastrouhány sýr, posypejte směsí Méďa gril a nasekaným medvědím česnekem. Od delšího okraje, který je k vám nejblíže, začněte těsto opatrně rolovat. Ostrým nožem nakrájejte srolované těsto na 10 roládek. Šneky vložte do připraveného pekáčku, zakryjte utěrkou a nechte ještě 20 - 30 minut kynout. Případně můžete šneky nechat přes noc uležet v lednici.

6Šneky potřete rozšlehaným vejcem a pečte 30 - 35  minut dozlatova.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Méďa gril

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie