Květáková "ryba"
2 PL olivového oleje
1 cibule
1 pórek
2 stroužky česneku
1 středně velký květák (600g) i s košťálem
1 cuketa (250g)
2 vejce
120g mandlové mouky
150 g cottage sýra
kůra z 1 velkého chemicky neošetřeného citronu
1/2 kl soli
Pečené brambory
1kg malých brambor
2 PL olivového oleje
sůl, PEPŘ BAREVNÝ DO MLÝNKU nebo PEPŘ TŘÍ BAREV
TYMIÁN
PETRŽEL
Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
Citronová kůra drcená nakoupíte zde
Tymián nakoupíte zde
Petržel list nakoupíte zde
Pepř tří barev nakoupíte zde
1Troubu předehřejte na 220°C a dva plechy vyložte pečícím papírem.
2Zeleninu očištěte, oloupejte ap.
3Cibuli, česnek a pórek nakrájejte nadrobno a orestujte na olivovém oleji na pánvi, než cibule a pórek zvláční (pozor, ať vám nezhořkne česnek). Odstavte z plotny a nechte stranou.
4Nakrájejte si květák nahrubo a v mixéru pečlivě rozmixujte na hrubou "strouhanku". Cuketu nastrouhejte a vymačkejte z ní vodu.
5Ve velké míse rozšlehejte vejce, přidejte restovanou zeleninu, květák, cuketu, zbytek ingrediencí na květákovou "rybu" a promíchejte, až se vše spojí.
6Lžící porcujte těsto a převalováním mezi lžícemi tvořte kulaté knedlíčky. Hotové knedlíčky pokládejte na připravený plech.
7Brambory omyjte, rozkrojte na čtvrtky a rozložte na druhý plech. Zakápněte je olejem, osolte, opepřete a promíchejte, aby se pěkně obalily v oleji s kořením.
8Oba plechy pečte společně 25 - 30 minut, až budou knedlíčky propečené a brambory měkké.
"Rybičky" servírujte s bramborami a tatarskou omáčkou, posypené bylinkami a zakápnuté citronovou šťávou. Dobrou chuť! :)
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.