Recepty

Kuřecí uzený vývar s bulgurem

Kuřecí uzený vývar s bulgurem

počet osob
4

čas přípravy
45 min. příprava

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Vývary

Potřebujeme

1 uzené kuře nebo 4 uzená stehna
1 mrkev
1/2 petržele
2 brambory
1 ČL koření Nesoldík
Nové koření celé
Bobkový list celý
1/2 hrnku bulguru
lžíce másla

Nesoldík nakoupíte zde
Bobkový list celý nakoupíte zde
Nové koření celé nakoupíte zde

Postup přípravy

1Brambory nakrájejte na kostičky a mrkev s petrželí na kolečka.

2Do hrnce vložte uzené kuře, zeleninu a brambory a zalijte ho po okraj vodou. Přiveďte k varu.

3Když se voda začne vařit, přihoďte koření a vařte na nižší teplotě zhruba 35 minut.

4Uvařte bulgur: půl hrnku bulguru zalijte hrnkem vroucí vody a nechte 25 - 30 minut odstát. Měkký bulgur přeceďte a zbavte zbytku vody.

5Vývar zceďte a zbavte případných nečistot.

6Oberte uvařené maso. Kousky masa společně se zeleninou vložte zpět do vývaru. Nakonec ještě do polévky přidejte oříšek másla a nechte prohřát.

7Bulgur naservírujte na talíř a zalejte polévkou. Přejeme dobrou chuť!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Nesoldík
Všechny recepty s kořením Bobkový list celý
Všechny recepty s kořením Nové koření celé

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie