Na marinádu na maso:
500g kuřecích prsou
1 kelímek bílého jogurtu
2 lžičky zázvoru
1 lžíci prolisovaného česneku
1 lžičku římského kmínu
1 lžíci koření Garam masala
sůl
Na omáčku:
1 lžíce slunečnicového oleje
1 velká cibule
2 rajčata
2 lžičky zázvoru
1 lžíci prolisovaného česneku
1 lžičku kurkumy
1 lžičku římského kmínu
1 lžičku INDIA
1 kousek celé skořice
2 kousky badyánu
4 bobkové listy
150ml smetany ke šlehání
1 plechovku krájených rajčat
hrst čerstvého koriandru
med, nebo javorový sirup
sůl
chilli drcené podle chuti
Zázvor mletý nakoupíte zde
Kmín římský mletý nakoupíte zde
Garam masala nakoupíte zde
Kurkuma nakoupíte zde
Indie nakoupíte zde
Skořice celá nakoupíte zde
Badyán celý nakoupíte zde
Bobkový list celý nakoupíte zde
1Připravte si marinádu na maso - v misce smíchejte všechny ingredience a maso nakrájejte na větší kostky. Maso poté naložte do směsi a misku zakryjte potravinovou folií a dejte ho odpočívat do lednice přes noc, minimálně však 2 hodiny.
2Na lžíci rozpáleného oleje dozlatova osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a přidejte k ní zázvor, římský kmín, kurkumu a INDII. Všechno nechcejte spolu tak 2 minuty restovat. Poté přidejte na kostičky nakrájená rajčata, skořici, badyán, plechovku rajčat, bobkový list, smetanu a sůl podle chuti. Všechno nechte společně povařit asi 15 minut, ochutnejte, a podle svých plotřeb dochuťte solí a javorovým sirupem, nebo medem. Poté vyndejte všechna velká koření (skořici, badyán, bobkový list).
4Maso naložené v marinádě vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Troubu předehřejte na 250°C a maso pečte doměkka, asi 10 minut (musí zůstat šťavnaté).
A až na rýži, máte hotovo :D Dobrou chuť.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.