Na špízy
600 g kuřecího masa (prsa nebo stehenní řízky)
2 PL sójové omáčky
1 PL rybí omáčky
2 stroužky česneku
1 ČL MLETÉHO ZÁZVORU
1 ČL KURKUMY
1 špetka CHILLI
1/2 limetky
100ml kokosového mléka
1 ČL koření ORIENT
Na omáčku
3 PL arašídového másla
150 ml kokosového mléka
1 PL sójové omáčky
1 PL rybí omáčky
1/2 limetky
1 stroužek česneku
1 čl čerstvého zázvoru
1 čl hnědého cukru
špetka CHILLI
Chilli mleté nakoupíte zde
Kurkuma nakoupíte zde
Zázvor mletý nakoupíte zde
Orient nakoupíte zde
1Maso nakrájejte na 1,5cm tlusté proužky a nechejte aspoň 30min (nejlépe přes noc) marinovat ve směsi ze sójové a rybí omáčky, nasekaného česneku, sušeného zázvoru, kurkumy, chilli, koření Orient, limetové šťávy a kokosového mléka.
2V malém hrnci smíchejte arašídové máslo, kokosové mléko, sójovou a rybí omáčku, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, cukr, chilli.
3Za občasného míchání zahřívejte směs k bodu varu. Až omáčka zhoustne, přidejte necelou lžíci limetové šťávy a dochuťte dle libosti.
4Marinované maso napíchejte na grilovací jehly a z obou stran pozvolna opékejte na grilu nebo v troubě. (Můžete použít i špejle, ale nechejte je předem namočit, ať vám na grilu nevzplanou).
5Servírujte s omáčkou, čerstývm koriandrem, limetou a čerstvou zeleninou.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.