1a ½ šálku nevařené rýže
6 menších kuřecích prsou nebo nejlépe vykostěných stehen
3 ČL směsi DAVÍDKOVO PEČENÉ KUŘE
1 ČL GRANULOVANÉHO ČESNEKU
3 špetky směsi HARISSA (nemusí být)
2 PL oleje
1 větší cibule
1 PL másla
3 šálky kuřecího vývaru
sůl
směs GARLIC PEPPER na dochucení
½ šálku jarní cibulky na ozdobení (můžete nahradit petrželí nebo koriandrem)
Davídkovo pečené kuře nakoupíte zde
Česnek granulovaný nakoupíte zde
Harissa nakoupíte zde
Garlic Pepper nakoupíte zde
1Pokud máte větší kuřecí stehna, je důležité, abyste je vykostili nebo počítali s tím, že hotové kuře na chvíli dopečete v troubě. Na pánvi by se vám nestihly dobře propéct až ke kosti.
2Kuřecí stehna dejte do větší mísy a okořeňte, nechte si asi lžičku koření na později. Míchejte, dokud není kuře dobře obalené ze všech stran.
3Na středně vysoké teplotě rozehřejte olej, opatrně přidejte vykostěná stehna kůží dolů a smažte asi 4 minuty (pokud stehna nemáte vykostěná, smažte je z každé strany déle, dozlatova). Kuře vyjměte a dejte stranou.
4Na rozpáleném oleji orestujte nakrájenou cibuli dosklovata, přidejte máslo a míchejte, dokud se nerozpustí. Vmíchejte propláchnutou a okapanou rýži a opékejte asi minutu nebo dvě tak, aby se rýže prohřála. Ujistěte se, že se nepřichytává ke dnu pánve. Kuřecím vývarem zalijte rýži, přidejte odložené koření a míchejte, aby se vše spojilo. Důkladně míchejte, aby se rýže nepřipálila.
5Ochutnejte a podle chuti dokořeňte. Kuřecí stehna položte na rýži, hrnec přikryjte pokličkou a vařte na středním ohni asi 15 až 20 minut v závislosti na typu rýže, kterou používáte. Rýže je hotová tehdy, když je měkká a přitom všechen vývar nasála do sebe.
6Rýži ozdobte nakrájenou zelenou cibulkou, přikryjte a nechte ještě 3 minuty odstát. Poté podávejte.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.