2 střední cibule
3 velké stroužky česneku
2 kuřecí stehna bez kůže
4 kuřecí paličky bez kůže
3 lžíce oleje
1 lžička koření Garlic Pepper
2 lžičky koření Kurkuma
1 plechovka krájených rajčat
6 lžic medu
3 lžíce čerstvé limetové šťávy
250g rebarbory
2 hrnky vody
Sůl podle chuti
2 špetky mleté skořice
2 špetky koření Harissa
Harissa nakoupíte zde
Garlic Pepper nakoupíte zde
Skořice mletá nakoupíte zde
Kurkuma nakoupíte zde
1Cibuli a česnek rozpulte a nakrájejte na tenké plátky. Kuřecí stehna a paličky zbavte kůže a rebarboru očistěte, oloupejte, a poté nakrájejte na malé kousky.
2V hrnci nebo ve větší pánvi rozehřejte olej a orestujte kousky kuřete dozlatova po celém povrchu. Cca 5 minut z každé strany. Poté vyjměte z pánve a dejte stranou.
3Bez přidání dalšího oleje nechte cibulku a česnek zesklovatět. Pokud se cibule začne lepit, podlijte trochou vody. Poté přidejte koření a za stálého míchání krátce opékejte. Nakonec přihoďte rajčata a nechte 2-3 minuty vařit.
4.Přidejte med, limetovou šťávu a nakrájenou rebarboru. Vraťte kuře zpět do pánve a přidejte kuřecí vývar. Přiveďte k varu, stáhněte plamen a za občasného míchání vařte na středně mírném ohni odkryté, dokud maso nebude měkké - cca 30 min. Poté dochuťte solí.
5Podávajte s rýží.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.