3 krůtí krky
2 krůtí křídla
3 menší mrkve
2 menší petržele
1 menší cibule
1 ČL kořenící směsi NESOLDÍK
2 ČL kořenící směsi RANČ MIX
sůl
1Maso opláchněte a zeleninu očistěte.
2Vše dejte do litinového hrnce a bez víka pečte v troubě puštěné na horní gril cca 30 minut na 220 °C.
3Pak dolijte vodou do 3/4 hrnce. Přidejte koření, sůl, přiklopte poklicí a pečte v troubě cca 3 hodiny na 150 °C.
4Když je maso měkké, vývar sceďte, hodně dořeďte (je velice silný), maso oberte a podávejte s širokými nudlemi a uvařenou zeleninou.
Toto je můj zcela netradiční způsob vaření polévky či vývaru. Jeho chutě jsou odlišné a výraznější (je třeba hodně naředit).
Odjakživa vařím v litinovém nádobí a nedám na něj dopustit. Jídlo je skvělé a má svou autentickou chuť. Rád tento způsob používám doma i na chalupě.
Já osobně jsem nedávno objevil novou českou značku litinového nádobí a vařím většinu jídel jen v tomto nádobí. Objevte ji taky a rozhodně budete spokojeni stejně jako já! Mrkněte na www.litinac.cz
Davídek
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.