Na špízy:
1 kg krůtích prsou
2 červené cibule
slunečnicový a olivový olej
koření Paella a rizoto
bílé nebo černé sezamové semínko
máslo
jarní cibulka
sůl
Na mangovou omáčku:
2 zralé manga
1 sklenice pomerančového džusu
1 PL másla
Pepř do mlýnku
1 stroužek česneku
sůl
třtinový cukr
Paella a rizoto nakoupíte zde
Sezam bílý nakoupíte zde
Sezam černý nakoupíte zde
Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
1Maso nakrájejte na menší kousky, cibuli rozeberte na plátky a jarní cibulku očistěte a nechejte jen bílé části.
2Na jehlu nebo špejli napichujte střídavě kousky masa a plátky cibule. Celý špíz posypte solí a potřete slunečnicovým olejem.
3Vložte do grilu nebo dejte na pánev a prudce opečte zároveň s jarní cibulkou.
4Vedle v pánvi nebo zapékací misce rozpusťte máslo, přidejte do něj koření Paella a rizoto a Černý sezam.
5Špízy vložte do máslové lázně s kořením a nechte v grilu nebo troubě dojít ještě několik minut.
6Servírujte s grilovanou jarní cibulkou a přímo na talíři pokapejte olivovým olejem a máslem s kořením.
7Skvělou chuť špízu doplníte nějakou ovocnou omáčkou, v našem případě z manga.
Mangová omáčka:
1Mango nakrájejte a na másle ho orestujte.
2Přidejte sklenici pomerančového džusu, pepř a vařte dokud se vám tekutá směs zredukuje na polovinu.
3Odstavte z plotny a rozmixujte.
4Dochuťte solí a cukrem, dle libosti.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.